Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ваня Славова

В радиото съм от 2006-та година. Минах през въртележката на графика: била съм водеща и новинар, но най-вече съм репортер по призвание. В тази роля се изявявам основно сега, макар да водя често предаването на БНР „По първи петли” с морски теми от Варна и да правя предаване „За селото” – нашенското, от Североизтока, което вече е европейска екзотика. Така между морето и селото се изявява родопската ми душа!

Репортерството ми дава простор: да летя навън, да споделям емоции, да срещам хора. Да имам реално нов и ярък ден. Студиото ми е тясно, стерилно и без живителен кислород.

Завършила съм Българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Журналистиката направи на пух и прах много знания от там, заради неправилния словоред в медиите, честата липса на членуване и изобщо всички особености уж за грабване вниманието на слушателя.

При нас да цепиш секундата е майсторлък. 60 секунди пред микрофона могат да ти се сторят вековна бездна, ако си забравиш граматиката.  

Обичам да говоря директно, нямам цип на устата и не броя нито до три, нито до десет, преди да изрека това, което мисля. Малцина го приемат. Така или иначе мен ме интересуват останалите.

Мечтая за ерудирани събеседници, интересни събития и слънце в ефира!

Гласът не винаги дава адекватна представа за визията, но със сигурност разкрива духа. Затова, макар и скрити в радиото, сме открити пред вас: от "По първи петли", през "Новият ден", по обедно време в "На светло" или по залез в  "POST Factum". 

За финал гръцка философия: О,τι γράφει η μοίρα, δεν ξεγράφει η χείρα! В превод: "Каквото напише съдбата, не се заличава от ръката"!


ВИЖТЕ ОЩЕ
Тотална защита от коронавируса...

"Post Factum" с Валери Великов, на 25 февруари

Световната здравна организация (СЗО) заяви във вторник, че страните по цял свят трябва да са готови за бързо разпространяващият се коронавирус, който "буквално чука на вратата" . В същото време от Националната пациентска организация изпратиха отворено писмо по повод мерките, които взимат българските власти заради коронавируса. Подробностите са..

публикувано на 25.02.20 в 15:42

"На светло" във вторник, 25.02.2020

Днес официално представиха на платформата Bulgaria Wants You; Интервю с Методи Атанасов от българско издателство за инициативата, която гостува във Варна, а скоро и в Добрич, „Играя и уча"; Две варненски училища обединяват сили, за да докажат, че химията може да бъде забавна. „Химията – лесна и интересна“ е темата на иновативния урок между..

публикувано на 25.02.20 в 10:04

”Новият ден” на 25 февруари с Мариела Димитрова

Как ще завърши ремонтът на Шишковата градинка и ул.Михаил Колони – коментар в 8.20 часа от проектанта на новата визия арх.Жулиян Начев и гледната точка на варненци за това, което е изпълнено на този етап, чуйте в 8.40 часа. В 9.10 часа по въпроса ще реши ли проблемите с трафика по ул.Девня новото кръгово, което се изгражда в..

публикувано на 25.02.20 в 06:56

Разговори на тротоара: Светлозара Христова

Разговори на тротоара е рубрика на предаването Улица "Събота" , посветена на хората, които правят Варна едно по-добро място за живеене. Всички онези цветни, дейни, творчески личности, които, с малко или с много, допринасят за развитието на градската култура в града. Един от тези хора е С ветлозара Христова  - културолог, мениджър, оценител в..

публикувано на 24.02.20 в 16:40

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 24 февруари

Коронавирусът – реакции в Италия и у нас. Слушаме здравния министър Кирил Ананиев и кореспондента на БНР в Рим Елена Шаханова. Специализираната прокуратура ще проверява сигнала на член на Сената на парламента на Чехия Лукаш Вагентнехт за продажбата на ТЕЦ "Варна" от „ЧЕЗ” на фирмата на Данаил Папазов и децата му. Припомняме какво коментира..

публикувано на 24.02.20 в 14:50

"На светло" в понеделник, 24.02.2020г.

Репортаж от посещението на министъра на здравеопазването г-н Кирил Ананиев във Варна; Течове от покрива пречат на работата на лекарите в ДКЦ 1 „Света Клементина” във Варна. Репортаж; Народният представител от ГЕРБ Павел Христов  организира приемна във Варна по-рано днес. С какви въпроси го потърсиха варненци?; За грузинския масов и не толкова..

публикувано на 24.02.20 в 13:25

"Новият ден" на 24 февруари 2020 г. с Димитрина Дончева

Полезни съвети за кандидатстването в университет в чужбина. Нова модерна   гама камера ще бъде открита днес в Клиниката по нуклеарна медицина в болница „Света Марина“ във Варна. Студенти от Варна твориха авторски ястия с уникални рецепти, които не са използвани досега.

публикувано на 24.02.20 в 06:05