Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Нова Зеландия затягат правилата за притежаване на оръжия

Джасинда Ардерн
Снимка: БТА

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че кабинетът й е взел принципно решение за затягане на правилата за притежаване на оръжия след масовото убийство в град Крайстчърч, предаде БТА.

Въпреки че не каза никакви конкретни подробности за законодателни промени, Ардърн заяви, че реформите ще бъдат обявени до 10 дни, съобщи ДПА.

Тя добави, че ще бъде направено разследване какво е довело до нападението срещу две джамии, при което загинаха 50 души. Ще бъде разгледан и въпросът дали правителствените служби са могли да направят повече за предотвратяването му.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Младен Маринов: Новозеландският атентатор не се е познавал с български граждани

МВР няма информация нападателят срещу джамиите в Нова Зеландия да е имал контакти с български граждани по време на престоя си у нас. Това заяви за Българското национално радио от Вашингтон вътрешният министър Младен Маринов. „Категорично на този етап..

публикувано на 18.03.19 в 03:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32