Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Улица "Събота" днес"

"Герой на седмицата" - писателят-фантаст Бранимир Събев.

"Винаги съм се чудил" - какви са разликите между Католическия и Православния Великден и как отбелязват празника в някои далечни държави?

След новините в 16 ни гостуват най-малките скаути от клуб “Владислав Варненчик” и техният клубен водач Светослав Казаков.

В рубриката “Сериалите на Златков” с журналиста Весо Златков си говорим за успешния български сериал “Дяволското гърло”.

Как боядисахте яйцата и кое е първо - яйцето или кокошката?

Завършваме с най-интересните събития, които да посетите в почивните дни във Варна.

Потърсете “Улица Събота” във Фейсбук и се присъединете към нашето малко семейство! На улица „Събота“ усмихнатите са с предимство, настанете се удобно и се насладете!

Началото е в 15 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 26 февруари с Валерия Василева

Мерките в зоната под карантина в Италия коментира по телефона Стефан Иванов - българин, служител на британска компания в Милано. Областният съвет на Българския червен кръст във Варна проведе отчетно-изборно събрание. Варненските червенокръстци коментират мерките , препоръчани от Министерство на здравеопазването във връзка с..

публикувано на 26.02.20 в 13:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 26 февруари

Директорът на ИАМА във Варна капитан Валентин Енчев временно е отстранен от длъжност. Това съобщи за Радио Варна директорът на ИА „Морска администрация“ капитан Живко Петров и след 11 часа ще ни каже подробностите. Класация на Международната асоциация на морските университети (IAMU) постави ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на второ място сред..

публикувано на 26.02.20 в 09:20

"Новият ден" на 26 февруари с Емилия Николова

Людмила Камбурска е варненка, която от 20 години работи в Италия. Тя е биолог, живее със семейството си в областта Варезе, на 60 км от Милано. Въпреки че точно там няма заболели или починали от коронавируса, районът е част от „червената зона“. Камбурска разказва за живота в Северна Италия от седмица насам. Дали си болен лежал или си болен..

публикувано на 26.02.20 в 05:30
Тотална защита от коронавируса...

"Post Factum" с Валери Великов, на 25 февруари

Световната здравна организация (СЗО) заяви във вторник, че страните по цял свят трябва да са готови за бързо разпространяващият се коронавирус, който "буквално чука на вратата" . В същото време от Националната пациентска организация изпратиха отворено писмо по повод мерките, които взимат българските власти заради коронавируса. Подробностите са..

публикувано на 25.02.20 в 15:42

"На светло" във вторник, 25.02.2020

Днес официално представиха на платформата Bulgaria Wants You; Интервю с Методи Атанасов от българско издателство за инициативата, която гостува във Варна, а скоро и в Добрич, „Играя и уча"; Две варненски училища обединяват сили, за да докажат, че химията може да бъде забавна. „Химията – лесна и интересна“ е темата на иновативния урок между..

публикувано на 25.02.20 в 10:04

”Новият ден” на 25 февруари с Мариела Димитрова

Как ще завърши ремонтът на Шишковата градинка и ул.Михаил Колони – коментар в 8.20 часа от проектанта на новата визия арх.Жулиян Начев и гледната точка на варненци за това, което е изпълнено на този етап, чуйте в 8.40 часа. В 9.10 часа по въпроса ще реши ли проблемите с трафика по ул.Девня новото кръгово, което се изгражда в..

публикувано на 25.02.20 в 06:56

Разговори на тротоара: Светлозара Христова

Разговори на тротоара е рубрика на предаването Улица "Събота" , посветена на хората, които правят Варна едно по-добро място за живеене. Всички онези цветни, дейни, творчески личности, които, с малко или с много, допринасят за развитието на градската култура в града. Един от тези хора е С ветлозара Христова  - културолог, мениджър, оценител в..

публикувано на 24.02.20 в 16:40