Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Концерт в лятна вечер" - красива музика под открито небе

| обновено на 14.06.19 в 12:39

„Концерт в лятна вечер” – на открито, на входа на Морската градина във Варна – това е нашият подарък за верните ни слушатели и приятели!

През настоящата 2019 г. Радио Варна отбелязва своята 85-та годишнина с няколко концерта в различни жанрове.

След великолепието на българския фолклор, представено от певицата Петя Панева през месец април, в навечерието на лятото предстои празник с класическа и филмова музика на открита лятна сцена.

На 16 юни, неделя, от 19.00 часа, на Централния вход на Морската градина ще свири Младежкият симфоничен оркестър Варна при НУИ „Д. Христов”.

„Това е първата ни изява на открита лятна сцена, която младите оркестранти очакват с голямо вълнение! Още повече, че солисти на концерта ще бъдат трима изявени музиканти от Симфоничния оркестър на БНР – Стефания Янкова, Елена Ганова и Кристиян Калоянов. Това е допълнителен стимул оркестърът да се представи на много високо ниво!” – сподели Руми Петрова, арт директор на МСО - Варна.

Младежки ентусиазъм цари и по време на репетициите – можете да видите сами в галерията.

Диригент на „Концерт в лятна вечер” е Страцимир Павлов, а в програмата са включени популярни и обичани от публиката творби – от българските класици  П. Владигеров и П. Стайнов, от Моцарт, Росини, Бизе, Щраус, Чайковски, Шостакович, Брамс и, разбира се, филмова музика от български и чужди кинопродукции.

Елате да празнуваме заедно с красива музика под открито небе! Достъпът е свободен, носете си само добро настроение! Радио Варна на 85 години – винаги първа цигулка!

Събитието се осъществява с финансовата подкрепата на Дирекция "Култура и духовно развитие", Община Варна.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна подкрепя таланта - конкурс "Вятърът снeжинки гони"

Радио Варна отличи победителите в конкурса за детска рисунка "Вятърът снежинки гони" за 2019 година. На първо място беше избрана творбата на Мира Русева , 6 год. от ЧДГ "Мелита", Варна. Втора награда получи Рая Атанасова , на 9 год. от Сдружение "Арт-Визия". Третото място бе за Сияна Грозданова от Арт шкора Чифлигарови, гр. Шумен. Най-харесвана..

публикувано на 20.01.20 в 11:18

85 истории от Исландия за 85-ия рожден ден на Радио Варна

„85 истории от Исландия” – под това мото Светослав Милчев-Акела представя първата си самостоятелна фотографска изложба в Арт салона на Радио Варна. Откриването е на 18 ноември 2019 г. от 18.30 часа. Събитието е част от програмата за 85-ия рожден ден на медиата. Светослав Милчев определя себе си като мотоциклетен..

публикувано на 16.12.19 в 10:51

Празничен концерт - 85 години Радио Варна (Снимки)

Радио Варна отбеляза 9 декември - Рожденият ден на Радио Варн с празничен концерт. Камелия Тодорова , Живко Петров и група „Сол Бемол“ пяха пред препълнената зала в Драматичен театър Варна. Изтеглихме и печелившия в играта на Радио Варна, Ясмин Холидейз и Qatar Airways "До Катар за двама" - това бе Пепа Стоянова. Официалното откриване..

публикувано на 12.12.19 в 15:11

Концерт в лятна вечер на входа на Морската градина (Снимки)

„Защо не организирате всеки месец концерт на открито с класическа музика? Толкова е хубаво и различно тази вечер в Морската градина!“. Това си пожелаха стотиците варненци, изпълнили алеите около входа на Морската градина по време на "Концерта в лятна вечер", който екипът на Радио Варна подари на жителите и гостите на морската столица...

публикувано на 20.06.19 в 15:53

"Нарисувай ми дъга" събра над 250 деца в Радио Варна

Над 250 пъстроцветни дъги,нарисувани от детски ръце,  "украсиха" дървото пред сградата на Радио Варна. Поводът е 1 юни - Денят на детето,  а Арт работилницата осъществиха нашите приятели от Сдружение Арт Визия. Благодарим на всички малки и големи деца, които се включиха и направиха деня още по-пъстър и весел с рисунките си. Какво споделиха за празника..

публикувано на 03.06.19 в 09:38

Цветно представление в Радио Варна

Пътешествие в Страната на цветята. Но не онези, които са откъснати и се използват за букети, които се подаряват по различни специални и не специални поводи. А в Страната на цветята, където те растат, цъфтят и за тях се грижат. Държавният куклен театър във Варна подари на варненските деца "Трите феи" - една вълшебна история, разказана от три красиви феи. А..

публикувано на 03.06.19 в 09:37

Група "Бумеранг" на живо и в ефира на Радио Варна (СНИМКИ)

Група "Бумеранг" представи новия си албум "Прозорец" в ефира на "От другата страна"   (с водещ Мартин Николов) и на живо пред публика в Концертното студио на Радио Варна. Групата е създадена в началото на 2010 г. в покрайнините на гр. Варна. Същата година участват на фестивала "RedRock 2010". Година по-късно записват първата си авторска песен -..

публикувано на 20.05.19 в 22:22