Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Емилова: Профилактиката е на първо място

Клиниката на д-р Людмила Емилова  отново е  край морето – в хотел Аква Азур край Варна.

Най-нетърпеливите пациенти вече са там. Екипът започва сезона със свежи сили

За разлика от предходни години, сега започваме по-рано, през септември. Имаме желание пациентите да се възползват от все още хубавото слънце, да се къпят в морето – водата му е все още топла, слънцето е още щедро по това време на годината . Есента е най-хубавия сезон на Варна.  И така най-нетърпеливите ни пациенти вече са тук.

Вие винаги сте изтъквали особената роля на морето като енергия за зареждане

Така е защото жизнената енергия, прана, тази най-фина енергия е необходима на всяка клетка на човешкото тяло.

Тази прана е в най-големи количества в близост до водопад, в боровата гора и на морския бряг.

СнимкаКолкото са по-големи вълните, на толкова по-голямо разстояние има огромни количества прана.

 Това е поток от малки отрицателни йони, които вдишваме и особено рано-рано сутрин при изгрев слънце , когато слънцето изсипва върху земната повърхност огромни количества прана, тогава е много много добре да сме на брега на морето, близо до водата и да си правим утринната гимнастика. 

А след това разхождайки се по морския бряг събираме изключително големи количества жизнена енергия. 


И тази сутрин не пропуснахте гимнастиката до морето?

Разбира се, всяка сутрин с пациентите правим гимнастика за около 30-40 минути, зареждаме се с енергия, така че цял ден просто да ни се подскача

Снимка

Готвачите при вас от дълги години правят плодолечение, но предлагат на пациентите и природосъобразно меню.

Така е, правим тази услуга, защото който иска при нас може да дойде не за да прави лечебно гладуване, а само да се храни здравословно.  Това, съчетано с всички изследвания, които правим на всеки, който дойде при нас – лабораторни и инструментални, съчетано с програма за здравословно хранене, с много гимнастики – това е най-добре.

Снимка

Хубавото при нас е, че само в разстояние на два дни човек може да  направи всички изследвания и наблюдение, които за да направи иначе във всекидневието трябва да обикаля цял месец от една болница в друга, от една лаборатория в друга и тн.  А при нас всичко става само за два дни.

Много ваши пациенти са споделяли, че дори не са подозирали за заболявания, които вие сте им открили  именно на тези пълни, подробни и засягащи всички органи изследвания.

Наистина е така. Случва се. И аз казвам на пациентите, че трябва да се радват когато нещо е открито на време , защото ще се вземат мерки това да не се влоши, да се подобрят нещата и всичко да е добре. Ако не знаем какво ни има как ще се справим?

Снимка

Профилактиката на първо място!

Така е. Много пъти откриваме при жените поликистоза на яйчниците, някакви възпаления, сраствания,за които те изобщо не подозират. В повечето случаи ние бихме могли да помогнем, защото кистите на яйчниците се лекуват с нашата програма. Същото се отнася и за хората, при които се откриват камъни в бъбреците. Тогава също може да направим конкретна програма.

Снимка

Предлагате хидроколонтерапия и много пациенти са изненадани от нейния ефект

От есента на 2004-та година, всъщност вече 15 години, правим тази хидроколонтерапия. Аз бях ходила същата година в Испания, за да направя гладуване по системата на Ото Бухингер. В клиниката там имаше такъв апарат и реших да опитам. После купих апарат и вече много, много хора са направили хидроколонтерапия при нас.

Поне веднъж в годината е добре човек да прочиства хубаво дебелото си черво. Това е една страхотна профилактика  за рак на дебелото черво. Поне веднъж в годината се правят три процедури, т.к една процедура трае 42 минути и чисти само  една трета от дебелото черво. През ден или през два дни, или всяка седмица правим тези три процедури, след което ние сме единственият център в света, който в края заселва лактобацилус булгарикус - за него  всички в цял свят знаят, че е най-добрият бацил,  предпазващ от рак на дебелото черво.  Даваме на пациентите през устата да приемат този лактобацил.  Така лактобацилус булгарикус понеже има свойството да убива лошите бактерии, които причиняват гниене и ферментация, ни предпазва от рак на дебелото черво.

Това е само малка част от съветите за здравословен живот, които всяка сутрин д-р Емилова дава на своите  пациенти. При всички консултации също, както и лекарският екип на клиниката.

Снимка

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почивка за здраве в клиниката на д-р Емилова

Иван Иванов от Плевен вече десет години идва в клиниката на д-р Людмила Емилова. С него разговаря Габриела Гаврилова. Аз съм търсил с години решение на високото кръвно налягане, наднорменото тегло и диабета. Още след първата седмица кръвното налягане и захарта се нормализираха и спрях хапчетата. Трудно ли се прави тази програма? Не,..

публикувано на 22.02.21 в 09:00

В клиниката на д-р Емилова се учиш как да живееш

Семейство Станимирови от Габрово отново е в клиниката на д-р Людмила Емилова във Варна. Радосвета е пациент на доктор Емилова от лятото на 2018-та година. И за тези три години животът й коренно се променя. Със Станимир и Радосвета ни среща Габриела Гаврилова. Какво се промени толкова много? Радостина : Аз открих себе си, разбрах,..

публикувано на 15.02.21 в 10:15

В клиниката на д-р Емилова за по-малко килограми и без йо-йо ефект

Да подобри начина си на живот, да „намали напрежението“ и да си почине от ежедневието са част от причините, които отвеждат в клиниката на д-р Людмила Емилова Красимир Пеловски.  Той е арендатор от гр. Кнежа и вече 28 години се занимава със земеделие, а всеки негов ден е изключително натоварен. Как дойдохте в клиниката? С..

публикувано на 08.02.21 в 08:55

Плодове и зеленчуци - предпочитана храна и през зимата

Клиниката на д-р Людмила Емилова вече посреща своите пациенти отново след няколко месечно прекъсване. С повече зеленчуци и плодове трябва да се храним през зимните месеци, съветва д-р Емилова и разказва, че е важно не толкова кои зеленчуци избираме, а как ги обработваме преди да ги сложим на трапезата си. С д-р Емилова разговаря Габриела Гаврилова...

публикувано на 01.02.21 в 11:14

Защо е полезно да има кълнове и поници в менюто ни през зимата?

Кълнове и поници може да си отгледа всеки у дома, разказва д-р Людмила Емилова и уточнява, че за това са подходящи всички видове семена. От пшеница, овес, ръж, люцерна, леща, боб мунг, сминдух, елда, нахут, репички, лук и т.н..... Често в здравословните магазини се предлагат и готови миксове от различни видове семена за покълване, а от години..

публикувано на 26.01.21 в 09:56

Как да откажем цигарите с плодолечение?

Цигареният дим уврежда най-силно артериите на сърцето и това е причина дългогодишните пушачи често да преживяват инфаркт. През клиниката на д-р Людмила Емилова са преминали над 50 000 пациенти с различни проблеми през годините. Част от тях успяват да се преборят и с вредния навик тютюнопушене. Д-р Емилова си спомня за срещата си с такива пациенти още от..

публикувано на 18.01.21 в 09:45

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00