Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Позиция" с Жоро Бекяров, 9 ноември

| обновено на 09.11.19 в 09:17
Снимка: БТА

След дългата пауза, предаването "Позиция" се завръща отново с анализи, коментари и интервюта. В края на тази година, политическата карта се пренареди отново. Случи ли се пренареждане във Варна? След местните избори 2019-та- какво обеща за новия си мандат кмета на общината Иван Портних? Какъв е анализа на загубилия балотажа Костадин Костадинов и защо варненци масово не излязоха да гласуват?

Драмите в БСП Варна- какво продължение ще имат, удовлетворени ли са от увеличения брой общински съветници и ще има ли вътрешнопартийна опозиция в морската столица. Коментар на Димитър Чутурков.

Партия ГЕРБ отново с мнозинство в местния парламент, но с по- малко общински съветници. Отстъпление или закономерност- интервю с общинския съветник Бранимир Балачев.

Няма да останат без анализ и местните избори на национално ниво- какво показаха резултати след балотажите, избистри ли се понятието дясно- ляво- център или се разми до крайност. Ще има ли нови коалиции и могат ли изборите 2019-та, да са генерална репетиция за изборите след две години? Коментира Първан Симеонов от Агенция Галъп.

Президентът Румен Радев върна за преразглеждане на Висшия съдебен съвет предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Мотивите на държавния глава бяха обявени, обявено беше и намерението изборът на Иван Гешев да бъде прегласуван от ВСС. Има ли вероятност за нова процедура все пак? Интервю със журналиста от програма „Хоризонт” Силвия Великова.

Бъдете с предаването "Позиция" на 9 ноември от 10 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post Factum" с Валери Великов, на 22 октомври

Несигурните формулировки раждат несигурност в обществото и последната заповед за носенето на маски на открито и ярък пример за това. В заповедта е записано следното: "При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата". Това поражда у..

публикувано на 22.10.20 в 16:19

"На светло" на 22 октомври с Ваня Славова

Ведро настроение и приятен ден от екипа на Радио Варна този следобед! Очаквайте в предаването! 14.20. Среща в гореща минерална вода с хората, които редовно посещават топлия басейн или по-известен на всички като гьолът. 14.40. Информация за кампанията „Трафикът на хора, с цел сексуална експлоатация, съществува“, тя се провежда през целия октомври...

публикувано на 22.10.20 в 13:30
Маска за пушачи...:)

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 21 октомври

От утре маските на открито са задължителни, но... не съвсем. С това носене на маски настана голям хаос. Уж първо трябваше да ги носим навсякъде, когато сме навън, а сега се оказа, че пак ще ги носим навън, но май няма да е навсякъде. Още по-странно прозвуча тезата, че можем и сами да преценим къде да сме с маска и къде не. Тоест, да разбирам,..

публикувано на 21.10.20 в 15:56

НА СВЕТЛО на 21 октомври с Валерия Василева

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев с анализ на актуалната епидемична ситуация в региона . До края на годината бронзовата статуя на богинята Диана ще бъде възстановена и поставена отново в градинката на "Севастопол" във Варна - коментира авторът на скулптурата, доц. Момчил Мирчев. Тема с продължение: Удълбочаването на канала във..

публикувано на 21.10.20 в 12:27

“Новият ден“ на 21 октомври с Мариела Димитрова

Днес се очаква да излезе заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов,   която  маските стават задължителни на открито от 22 октомври (четвъртък). Тя ще бъде в сила до края на ноември. По този повод в репортаж в 8.10 часа ще проврим как се пътува в градския транспорт във Варна - носят ли маски и правилно ли поставени, но също и..

публикувано на 21.10.20 в 07:19

"Post Factum" с Валери Великов, на 20 октомври

На протеста в София снощи видяхме нещо, което до сега не бяхме виждали. Яйца по Министерството на отбраната. Фасадата стоически издържа на неприятелския огън, а поводът за него беше реплика на военния министър Красимир Каракачанов към анонимен гражданин, който на публично място му поиска оставката /размисли на водещия/. Другото в "Пост фактум":..

публикувано на 20.10.20 в 15:13
150 години от рождението на Махатма Ганди

НА СВЕТЛО на 20 октомври с Валерия Василева

Във Варна беше открита бронзова статуя на Махатма Ганди, подарена от правителството на Индия. Големият хуманист е бил духовен учител и вдъхновител на Борис Георгиев и позволява единствено на него да му направи портрет, под който Ганди написва: “В нозете на Бога, в сърцето на бедните”. Вредата от пестицидите върху пчелите..

публикувано на 20.10.20 в 11:58