Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Улица "Събота" на 7 декември

Местни герои - Грийн Долинска и Джон Смит - двама варненци, които са избрали тези псевдоними, за да разказват за изживяванията си в интернет. Те ще ни споделят за каузата, в която ще вземат участие - “Коледа в пакет - да подкрепим хора в нужда”;

“Разговори на тротоара” - Тодор Тачев от Българския младежки червен кръст във Варна - човек, който с удоволствие помага на хората и се чувства удовлетворен, че е отдаден на тази кауза;

След 16 часа - в студиото влизат нашите слънчеви и позитивни колежки Нина Милошевич и Ваня Славова, с които ще си говорим за Радиото - в навечерието на 85-годишнината на Радио Варна;

На финала - “Сериалите на Златков” - рубриката, в която журналистът Весо Златков дава своите препоръки за почитателите на сериалите. Няма да пропуснем да го включим в разговора за Радио Варна, тъй като и той е бил част от екипа му. 

Бъдете с “Улица “Събота”, предаването с водещи Добо Мързов и Олга Карова започва след новините в 15 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" в сряда, 29.01.2020г.

Ще се наруши ли движението ни преди работния ден в района на новото кръстовище под Максуда? Проверяваме на място след 8.00ч.; Какво е състоянието на подлезите и пешеходните пътеки във Варна? Проверяваме след 8.30ч.; Ресторантьорът Желязко Каракашев представя позицията на малкия и средния бизнес относно Наредба Н-18 преди Националния протест..

публикувано на 28.01.20 в 18:30

Разговори на тротоара: Ивета Маринова

Ивета Маринова е родом от Стара Загора, но живее във Варна. Завършила е Наука за танцовото изкуство в Берлин, където се е докоснала до велики личности от ранга на Пина Бауш. Участвала е в различни оперни постановки в Берлинската Щатсопера като статист и изпълнител и няма търпение да предаде наученото по време на следването си в Берлин тук, в България...

публикувано на 28.01.20 в 15:55

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 28 януари

Започваме с отчета на президента Румен Радев, който премина под знака на искането на главния прокурор Конституционният съд да разтълкува текстовете в основния закон, свързани с имунитета на президента и вицепрезидента. Това искане се базира на конкретно досъдебно производство, съобщи обвинител номер едно. Коментарите са на Румен Радев и Иван..

публикувано на 28.01.20 в 15:43

"На светло" на 28 януари 2020 г. с Димитрина Дончева

Защо във Варна отпадъците от контейнерите за разделно сметосъбиране се събират в един камион за боклук? Постоянната комисия „Наука и образование” към варненския Общински съвет заседава днес. Ще има ли промени в бюджета на функция Образование? „Театърът е моя живот!”,  Мариус Куркински с моноспектакъл тази вечер във Варна. Спази..

публикувано на 28.01.20 в 11:53

"Новият ден" на 28 януари

Рубрика "Евранет" с Мариела Димитрова. Говорим за планът за инвестиции за устойчива Европа - InvestEU, с което ще се генерират инвестиции за около 1 трилион евро. Във фокус ще са регионите и тяхното развитие. Какво показват анализите за икономическото развитие на регионите в България в момента коментира изпълняващият длъжността ръководител на..

публикувано на 28.01.20 в 06:16

"Post Factum" с Валери Великов, на 27 януари

Напрежението заради водната криза започва сериозно да ескалира след като днес полицията използва лютив спрей срещу протестиращи заради водната криза в Перник. Слушаме някои от недоволните, които се опитаха да щурмуват сградата на МРРБ. Широка обществена дискусия относно спирането на презастрояването с участието на експерти, предложени от..

публикувано на 27.01.20 в 15:22

"На светло" на 27 януари 2020 г. с Димитрина Дончева

Има ли предпоставка за обявяване на грипна ваканция във Варненска област? Данните с днешна дата от РЗИ-Варна. Имат ли варненци въпроси и какви към народния представител Александър Паунов, от ПГ „БСП за България“ и член на комисиите по енергетика и по транспорт, информационни технологии и съобщения? Започва ремонт на Професионалната..

публикувано на 27.01.20 в 11:19