Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разговори на тротоара: Светлозара Христова

Снимка: Гергана Енчева

Разговори на тротоара е рубрика на предаването Улица "Събота", посветена на хората, които правят Варна едно по-добро място за живеене. Всички онези цветни, дейни, творчески личности, които, с малко или с много, допринасят за развитието на градската култура в града.

Един от тези хора е Светлозара Христова - културолог, мениджър, оценител в различни програми в полето на съвременното изкуство; артистичен сътрудник и автор на текстове в сферата на съвременния танц и театър, лектор в рамките на ключови граждански инициативи. Тя е инициатор и основен организатор на фестивалните платформи RADAR Festival Beyond Music и MOVING BODY Festival, както и изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация, чиято основна мисия е да създава благоприятна среда за устойчивото развитие на фестивалите в страната.

- Имаш ли любима улица във Варна?

Нямам, защото моята асоциация с Варна е морето. По-скоро имам любимо място - района около вълнолома и пристанището. Не свързвам Варна с улици, а с морето и с една прекрасна реплика на мои приятели: "Ти си щастливка, че живееш в град, чиято граница е хоризонтът". Срещата с този хоризонт е моята представа за родния ми град.

А ето и останалите отговори на Светлозара:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Що е то психодрама и колко е важно да даваме израз на емоциите си

Психодрама - това е начин за справяне с проблените, емоциите и вътрешната същност на човека чрез преживяване. Така ни описва с няколко думи трудната материя Лидия Йорданова, президент на Балканската асоциация по психодрама, социометрия и групова психотерапия.  Асоциацията е създадена в началото на 2020-а година. Нейната цел е да обедини усилията..

публикувано на 04.04.20 в 16:39
Снимката е илюстративна

"Позиция" с Валери Великов, на 4 април

Мерките, предприети от общините за ограничаване заплахата от коронавирус коментираме заедно с кмета на Варна Иван Портних /в интервю на Даниела Стойнова/ и с кмета на Добрич Йордан Йорданов. Как в Бургаско се опитват да се справят със заплахата COVID-19 и икономическите измерения на кризата там, коментираме с колегата Екатерина Капрова...

публикувано на 04.04.20 в 08:20
Chart

#584 ТОП 20 (03.04.2020-10.04.2020)

публикувано на 03.04.20 в 19:09

НА СВЕТЛО на 3 април със Светлана Вълкова

Проучване на Българската стопанска камара показва, че едва 8% от работодателите в България биха се възползвали от мярката „60/40“ Ситуацията в туризма – проф. Стоян Маринов от ИУ – Варна, ч лен на Управителния съвет на Варненска туристическа камара По време на извънредно положение работата в Центровете за настаняване от..

публикувано на 03.04.20 в 13:43

"Новият ден" на 3 април

От началото на април месец НОИ дава възможност да си извадим ПИК (персонален идентификационен код) онлайн. За целта е нужен електронен подпис, който от своя страна поне още две седмици може да ползвате безплатно покрай пакета мерки на администрацията да работи все повече дистанционно или поне в условията на извънредно положение. За целта е..

публикувано на 03.04.20 в 06:43

"На светло" на 2 април 2020г. с Димитрина Дончева

Как се промени работата на екипите на Спешна помощ във Варна в условия на извънредно положение?   Разговор с Мая Рашева, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ. Осигурени ли са необходимите предпазни средства за пожарникарите във Варна? Красимир Костов, председател на Синдикалната организация на служителите на МВР във Варна...

публикувано на 02.04.20 в 12:42

"Новият ден" в четвъртък, 2-ри април

Могат ли да се обжалват в съда административните глоби, за това, че не носим маска? Коментираме темата с адвокат д-р Мария Петрова - юрист по медицинско право; Футболът - любима игра на хиляди варненски деца днес е невъзможен заради извънредните мерки за сигурност. Много треньори от футболни школи във Варна са на ръба на оцеляването и дори обмислят..

публикувано на 02.04.20 в 05:55