Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит :

Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели сме много грипни епидемии. Много хора, които боледуват често са идвали в клиниката и след това спират да боледуват – това се отнася както за децата, така за средната възраст, но и за възрастните хора.

Мога да кажа, че когато имаме добри защитни сили, тогава никакъв грип не ни хваща и никакви опасности да развием тежки заболявания не съществуват.

Това може да постигне по няколко начина. Първо през зимните месеци храната ни е основно животинска, прекаляваме с мляко, сирене и кашкавал. Затова първото, което трябва да направим е да се пречистим. И точно затова е тази вековна традиция да има посдти, след като преминат тежките зимни месеци с тежка храна

Има ли нещо, което освен плодолечението можем да направи, така че да увеличим защитните си сили?

Изключвайки животинските храни или силно намалявайки ги в менюто си, сега е много подходящо време. Сега са дългите пости – цели 50 дни. 

Даже и да не правим лечебно гладуване, а само да спазваме тези пости и 50 дни да не приемаме никакви животински храни, да се храним с много сурови плодове и много сурови зеленчуци, пак ще е добре.

              Много е важно да наблегнем на зеленолистните – салатки, марулки, рукола, спанак и др. колкото са по-тъмнозелени листата, толкова повече полезни хранителни вещества съдържат. Освен това може до добавим бобовите храни – боб, леща, грах, нахут, които имат изключително мого ценни съставки, имат и много добри растителни белтъчини, много фибри .

Не трябва да пропускаме и пълнозърнестите храни като булгур, елда, просо. Тези храни най-вече с обвивката на зрънцето-триците имат много баластни вещества, които извеждат токсините от тялото ни и освен това съдържат огромни количества от групата витамини Б.

Към това меня трябва да добавим суровите ядки, суровите семена – орехи, лешници, бадеми, кашу, тиквени и слънчогледови семки. В този период много ще ни помогнат дребните семенца, които трябва да смелим в машинка за кафе и така да ги консумираме. Това е  лененото семе, което трябва веднага след смилането да бъде консумирано, защото много лесно става грениво лененото масло, а това е чисто Омега 3, което ни предпазва от чести възпаления, помага на мозъчните ни клетки да работят по-добре.

Сусамените семенца също трябва да ги смиламе добре. Те съдържат много желязо и калций. Семенцата на коноп са изключително добър източник на белтъчини от растителен произход. Всички, които искат да извайват телата си  и с много упражнения искат да постигнат страхотен релеф на мускулите, вместо животински храни могат да ползват смляно конопено семе.

Кога за последно бяхте болна, д-р Емилова?

Скоро не, но човек не трябва да дърпа дявола за опашката. Надявам се, че благодарение на начина, по който живея, на периодичните гладувания, които правя, да подмине и поредната грипна вълна.

Ако се грижим са себе си, за своите защитни сили като се храним здравословно  и спортуваме, гаранция че ще бъдем много по-здрави от тезци, които не го правят.




Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27