Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 25 март с Валерия Василева

Снимка: архив

Интервю с кмета на Община Варна Иван Портних за икономическите, социалните и санитарните мерки в града.

Папа Франциск призова християните по цял свят в сряда  в 12 часа италианско време, да спрат и заедно да кажат молитвата "Отче наш". Интервю с отец Яцек Вуйчик от Католическата църква във Варна.

Обръщение към православните християни от Н. Впр. Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за Благовещение.

Има ли опасност от нулев прием във висшите училища у нас, как е организирано електронното обучение  в ИУ-Варна – интервю с ректора проф. д-р Евгени Станимиров.

Българските студенти в чужбина в условия на извънредно положение – интервю със Симеон Попов, студент в Икономическия университет във Виена.

Доц. д-р Тодор Радев – ректор на Висшето училище по мениджмънт - Варна, с последна информация за студентите, блокирани в Мадрид, Испания и програмите за академична мобилност.

Областният кризисен щаб провежда днес учение за разгръщане на полева болница в Двореца на културата и спорта - Варна.

Инициативата „Театърът чете от вкъщи” на актьорите от ДТ "Стоян Бъчваров" - Варна продължава.

Обобщена информация от заседанието на кризисния щаб за борба с COVID-19 в Община Добрич.

На Благовещение почитаме майката и майчинството – срещаме Ви с Желка Михова, която 50 години се е грижила за бъдещите майки и родилките като акушерка в село Ботево.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 7 април с Валерия Василева

Репортерска проверка за реда в първия ден за изплащане на пенсиите в пощенските клонове във Варна. Акция за кръводаряване организира кметът на каварненското село Българево Георги Георгиев.  Медицинската сестра Милка Кайкова е на 81 години, но се чувства и днес част от професионалната общност и се възхищава от работата на колегите си в условия на..

публикувано на 07.04.20 в 13:34

"Новият ден“ на 7 април с Мариела Димитрова

В световния ден на здравето и професионален празник на българските лекари с д-р Константин Герганов от екипа на ВМА – Варна разговаряме 8.10 часа. Ще коментираме как приема ситуацията на пандемия, отдадеността, която изисква лекарската професия и за неговия път към медицината. До сряда над 32 000 пенсионери във Варна на и над 65 години,..

публикувано на 07.04.20 в 06:48
Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 6-ти април

Приятен следобед, в понеделник, Ви пожелава екипът ни Нина Милошевич, Атанас Илиев и Венци Фотев! Бъдете здрави и се наслаждавайте с нашата програма! #ОСТАНЕТЕСИВКЪЩИ От 14 до 15ч. ще ви срещнем с част от хората, останали без работа. Само за ден през миналата седмица имаше регистрирани 650 нови безработни. Днес варненци чакат и пред..

публикувано на 06.04.20 в 13:30

"Новият ден" на 6 април с Емилия Николова

Председателят на Общински съвет-Варна Тодор Балабанов - кога и как ще заседава местният парламент? Толя Стоицова,  професор по социална и медийна психология​ - кои са предизвикателствата пред дистанционните форми на работа и обучение? Здравната каса въведе нов ред за отпускане на лекарства за хронично болни пациенти. Рада Пехливанова..

публикувано на 06.04.20 в 06:14

"По първи петли" с Ваня Славова

Радио Варна 06.04.2020 По първи петли – 04.00-06.00 Водещ: Ваня Славова За красивите лъжи на илюзионистите разказваме с помощта на Веселин Долмов с артистичното име Арсен. Той е родом от Варна, но е покорил български и международни сцени, спечелил е множество награди, сред които най-важната - любовта на публиката...

публикувано на 05.04.20 в 12:53

Що е то психодрама и колко е важно да даваме израз на емоциите си

Психодрама - това е начин за справяне с проблемите, емоциите и вътрешната същност на човека чрез преживяване. Така ни описва с няколко думи трудната материя Лидия Йорданова, президент на Балканската асоциация по психодрама, социометрия и групова психотерапия.  Асоциацията е създадена в началото на 2020-а година. Нейната цел е да обедини усилията..

публикувано на 04.04.20 в 16:39
Снимката е илюстративна

"Позиция" с Валери Великов, на 4 април

Мерките, предприети от общините за ограничаване заплахата от коронавирус коментираме заедно с кмета на Варна Иван Портних /в интервю на Даниела Стойнова/ и с кмета на Добрич Йордан Йорданов. Как в Бургаско се опитват да се справят със заплахата COVID-19 и икономическите измерения на кризата там, коментираме с колегата Екатерина Капрова...

публикувано на 04.04.20 в 08:20