Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" с Ваня Славова на 13 април

Снимка: Дима Бояджиева

От 4 до 6 часа на 13 април ни очакват приятни минути, с хубава музика по избор на звукорежисьора Добромир Мързов.

В началото на Страстната седмица за значението на дните от нея ще разберем от словото на варненския свещеник Василий Шаган.

Ще научим повече за тенора Петър Райчев. Той е основател на Варненската опера ( април 1947 г.). Първият български оперен певец и първият български артист, прославил родината в целия свят. Дългогодишен постоянен солист на Миланската скала. В репертоара му има над 80 роли от практически цялата световна оперна литература.

Защитата на прополиса, тайните на цветния прашец и лечебната сила на апитерапията- интервю с  доайена на пчеларите в Балчик:Славчо Колев, посветил 50 години от живота си на пчеларството.

Срещаме ви с Александър Шишков - варненец, който живее и работи в Сеул, Южна Корея от 2014г. Заминава, за да учи магистратура, а днес вече е щастливо женен за корейка. Работи в една от големите логистични компании в света. Споделя, че българи и корейци си приличат по много неща, като например по пиенето на алкохол и по начина на забавление.

Релаксът в гьола на Варна: съдбовни срещи във води горещи. Анкета с героите от емблематичното място.

Завършваме с усмивката на Марта Вачкова и с нейния копнеж да живее на село или до морето!

Приятна седмица! Здраве и спокойствие от екипа ни!

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15