Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Корабостроителният факултет на ТУ-Варна връчи дипломите на випуск 2019

| обновено на 05.03.20 в 17:30
4
Промоция на випуск 2019 на Корабостроителния факултет на ТУ-Варна
Снимка: ТУ-Варна

Випуск 2019 на Корабостроителния факултет на Технически университет - Варна получи дипломите си на тържествена церемония в Юнашкия салон в последния работен ден на февруари. В празнична атмосфера 197 абсолвенти и техните близки и приятели изпълниха залата. Деканът на факултета – доц. д-р инж. Илия Хаджидимов, откри тържеството и пожела попътен вятър и успешна реализация на младите колеги. Ректорът на университета - проф. д-р. инж. Венцислав Вълчев, се обърна към гостите с академично слово. Той изрази надеждата, че именно образованието, получено в Технически университет - Варна, ще е най-важният фундамент в началото на кариерата на младите специалисти и благодарение на него всеки ще успее не само да поеме по пътя на професионалното си развитие, но и успешно да го надгражда.

По традиция, дипломите връчиха ръководителите на катедри, които поздравиха възпитаниците си и с нескрито вълнение пожелаха бъдещи успехи на завършилите специалности „Техника и технологии за опазване на морето и околната среда", „Защита на населението при бедствия и аварии", „Инженерна екология", „Агрономство", „Семепроизводство и растителна защита", „Корабоводене", „Експлоатация на флота и пристанищата", „Топлотехника", „Топлотехника и ВЕИ", „Корабостроене и морска техника", „Корабни машини и механизми". Много от наскоро завършилите с морски професии и тази година не присъстваха на церемонията, защото вече работят по специалността си и са на плаване.Сред инженерите и агрономите от випуск 2019 има трима пълни отличници, които получиха златна значка на ТУ-Варна. Със сребърна значка бяха наградени още 38 абсолвенти за отличен успех и постижения по време на следването.  Нина Милошевич разговаря с някои от абсолвентите - чуйте какво споделиха те за Радио Варна.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 21 септември 2020 г. с Димитрина Дончева

Ще има ли увеличение на цената на водата във Варна? Отговаря управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов. В условията на пандемия от коронавирус поддържането на лична хигиена е най-добрата мярка за предпазване от заразяване. Личната хигиена е комбинация от правилни навици и използване на подходящи средства и препарати за миене и дезинфекция...

публикувано на 21.09.20 в 06:00
Малта

"По първи петли" на 21 септември

Свежо морско настроение от Ваня Славова и Петър Венков! В очакване на изгрева ще споделим топли емоции преди него в предаването „По първи петли” от второ студио на Радио Варна, където, ако отворим прозореца ще чуем чайките и гларусите... И макар лятото да си отива все още ни се иска да остане, въпреки есенните цветя, чиито аромати..

публикувано на 20.09.20 в 11:03
Chart

#603 ТОП 20 (18.09.2020-25.09.2020)

публикувано на 18.09.20 в 18:47

"Post Factum" с Валери Великов, на 18 септември

Нали знаете, че петък може да не е голям празник, но пък е редовен. За някои от администрацията може и голям празник да е. Те най-вероятно са запразнили от обяд, предварително усещайки насладата от дългия четиридневен уикенд. Сигурен съм, че Пенка от деловодството още в 11 часа се е обадила на мъжа си да натовари касите с буркани в багажника..

публикувано на 18.09.20 в 16:10

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 септември със Светлана Вълкова

Отзвук от Световния анимационен фестивал – разговор с художника Чавдар Гюзелев – член на журито Във Варна продължава 17-ия Международен фестивал за късометражно кино „В Двореца” – среща с младия продуцент Ангел Иванов Актрисата от Варненския драматичен театър Милена Кънева за ролите и предизвикателствата на 2 х 25 Изложба на..

публикувано на 18.09.20 в 12:57

„Новият ден” на 18 септември с Мариела Димитрова

Състоянието на язовирите във Варненско и какъв е резервът на питейна вода за Варна и региона в 8.10 часа коментар от Ведат Сакаллъ управител на „ Напоителни системи “ ЕАД – клон „Черно море“. 8.40 – Ръгби клуб „Варна“ е в изкуствена кома. Варненското ръгби тръгна да се възражда истински преди няколко години и можеше сега да е доста напред,..

публикувано на 18.09.20 в 07:15
Св.София, Вяра, Надежда и Любов

НА СВЕТЛО на 17 септември с Валерия Василева

За празника Вяра, Надежда, Любов и София - разговор с Любов Вълкова, ръководител на Университетската библиотека в ТУ-Варна. 1515 са пътно-транспортните произшествия на територията на Врана и региона от началото на годината до 15 септември - в ход е ежегодната акция "Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя". Репортаж от посещението на..

публикувано на 17.09.20 в 12:43