Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Корабостроителният факултет на ТУ-Варна връчи дипломите на випуск 2019

| обновено на 05.03.20 в 17:30
4
Промоция на випуск 2019 на Корабостроителния факултет на ТУ-Варна
Снимка: ТУ-Варна

Випуск 2019 на Корабостроителния факултет на Технически университет - Варна получи дипломите си на тържествена церемония в Юнашкия салон в последния работен ден на февруари. В празнична атмосфера 197 абсолвенти и техните близки и приятели изпълниха залата. Деканът на факултета – доц. д-р инж. Илия Хаджидимов, откри тържеството и пожела попътен вятър и успешна реализация на младите колеги. Ректорът на университета - проф. д-р. инж. Венцислав Вълчев, се обърна към гостите с академично слово. Той изрази надеждата, че именно образованието, получено в Технически университет - Варна, ще е най-важният фундамент в началото на кариерата на младите специалисти и благодарение на него всеки ще успее не само да поеме по пътя на професионалното си развитие, но и успешно да го надгражда.

По традиция, дипломите връчиха ръководителите на катедри, които поздравиха възпитаниците си и с нескрито вълнение пожелаха бъдещи успехи на завършилите специалности „Техника и технологии за опазване на морето и околната среда", „Защита на населението при бедствия и аварии", „Инженерна екология", „Агрономство", „Семепроизводство и растителна защита", „Корабоводене", „Експлоатация на флота и пристанищата", „Топлотехника", „Топлотехника и ВЕИ", „Корабостроене и морска техника", „Корабни машини и механизми". Много от наскоро завършилите с морски професии и тази година не присъстваха на церемонията, защото вече работят по специалността си и са на плаване.Сред инженерите и агрономите от випуск 2019 има трима пълни отличници, които получиха златна значка на ТУ-Варна. Със сребърна значка бяха наградени още 38 абсолвенти за отличен успех и постижения по време на следването.  Нина Милошевич разговаря с някои от абсолвентите - чуйте какво споделиха те за Радио Варна.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 август със Светлана Вълкова

Алея на книгата в Радио Варна: Петър Денчев представя „Превъртане“, Здравка Евтимова с „Резерват за хора и вълци“, „Подир сянката на кондора“ с Изабела Шопова През 2022-ра Регионалният телевизионен център – Варна отбелязва 50 години от създаването си Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена с концерт във Варна на 7 август За една интересна..

публикувано на 05.08.22 в 13:00
Утро край Варна

"Новият ден" в петък, 5-ти август

Нова автобусна линия искат жители на варненския квартал „Виница“, които са сформирали и инициативен комитет. Репортаж; Близо 90-сет са феновете на лондонския клуб „Арсенал” във Варна. На старта на първенството в Англия ви срещаме с трима от тях. Те подготвят и  благотворителни инициативи, за които те ще разкажат още;   Традиционният общински..

публикувано на 05.08.22 в 05:00

"На светло" в четвъртък, 4-ти август

Преживенчески туризъм - що е то? Костюм на астронава Нийл Армстронг е експониран във варненската обсерватория с планетариум "Николай Коперник" - буди ли интерес у туристите?; Отзвук от международната среща по проект „Иновативни средства за оценяване в образователния процес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; Спешни и с голям мащаб мерки са необходими за..

публикувано на 04.08.22 в 14:30

НОВИЯТ ДЕН на 4 август с Иван Барбов

Сутрешна лятна прохлада, слънце, море, ароматно кафе и приятна компания.... Какво повече му трябва на човек за да започне новия ден с усмивка? Трябва просто да превключи на честотите на Радио Варна и да пусне котва там във времето от 6.00 до 10.30 часа. Сутрешният екип в състав Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьора Милица Панайотова..

публикувано на 04.08.22 в 06:08
Фарът на Морска гара - Варна

НА СВЕТЛО на 3 август с Валерия Василева

Репортаж за сутрешните проверки за нарушения при изхвърлянето и събирането на битовия боклук във Варна. Нова магистърска програма, насочена към яхтената индустрия, подготвя Технически университет - Варна. Мобилното приложение„Дари кръв“за доброволни кръводарители и нуждаещи се от кръв функционира от 2 години и е изтглено..

публикувано на 03.08.22 в 14:01

"Новият ден" в сряда, 3-ти август

12-ет дни жителите на балчишкото село Рогачево са без водоподаване. Проверяваме след подаден сигнал от слушатели на Радио Варна в района; Репортаж от флашмоб пред Община Варна, свързан със сигналите за несъбран боклук в голяма част от варненските райони; Проблемът със затлъстяването при децата и представянето на книгата “Тихо! За това не..

публикувано на 03.08.22 в 05:00

НА СВЕТЛО на 2 август с Валерия Василева

К оментар на социолога Мира Радева за политическите тенденции, които наблюдаваме при сформирането на новото служебно правителство. Какво предвижда проектът на нова Наредба за обществения ред във Варна и как ще бъде решен проблемът със сметосъбирането и замърсяването на градската среда. Резултатите след първите шест месеца от..

публикувано на 02.08.22 в 15:01