Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" с Ваня Славова на 27 април

| обновено на 26.04.20 в 14:55
лавандула

Радио Варна

04.00-06.00

Топалпинистът Атанс Скатов замени високите върхове с тренировка в родния сливенски балкан. Какво смята за ситуацията в момента и с какво се занимава между тренировките.

Лилия Кърджиева живее от няколко години със семейството си в малко градче на 40 км. от Кьолн, Енгелскирхен. България й липсва много, най-вече заради родителите, но не би се върнала отново да живее тук. Причините в разговор с Нина Милошевич.

Как се оцелява, когато имаш малък бизнес, питаме Станимир Атанасов-собственик на магазин.

Радио  Варна бе партньор на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков в 18-тото издание на „Маратон на четящите хора„, което тази година се проведе онлайн. Включиха се колегите: Веселина Божинова, Доротея Николова, Даниела Стойнова, Атанас Илиев, Мариела Димитрова, Светлана Вълкова, Кремена Иванова. Любопитното, което прочетоха.

Спомен за Валери Петров, интервю на Светлана Вълкова от Златния фонд на радиото.

Времето е подходящо да извадим цветята на балкона. Маргарита Караджова със съвети за домакините.

500 броя растения лавандула ще красят Сенокос след дарение на земеделски производител. Той е от Ливан, казва се Джимил Митри и от четири години отглежда маслодайни насаждения край балчишкото село.

До края на месец април Университетска ботаническа градина Балчик ще бъде готова да представи виртуална разходка на фейсбук и интернет страницата на градините. За да може всеки от нас да посети парада на лалетата. А какъв е цветният рай в Белия град сега, ще разберем от репортажа на Албена Иванова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15