Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 30 април с Валерия Василева

Водно спасяване
Снимка: бгнес

Български и чуждестранни експерти с опит в инвестициите и управлението на хотели обсъдиха на виртуален форум предизвикателствата пред туристическия бизнес в Европа.

Повече от 15 години ДКЦ-1 "Св. Клементина" - Варна обезпечава медицинската грижа за посетителите на плажната ивица. Така ще и тази година, каза за Радио Варна управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов.

Репортаж от мълчаливото бдение във Варна в памет на Милен Цветков и жертвите на пътно-транспортни произшествия.

Спасители от водно спасяване във Варна организират благотворителна акция и събират хранителни продукти за нуждаещи се. Даренията разпределя БЧК – Варна.

В Международния ден на джаза ви срещаме с Александрина Петрова – ученичка от 10 клас в НУИ „Д. Христов” с профил "Поп и джаз пеене", номинирана за награда „Варна” като „ученик на годината” в областта на професионалната подготовка.

„Театърът чете от вкъщи” продължава днес с участието на актрисата Василена Винченцо и Валентин Методиев – помощник-режисьор в ДТ „Стоян Бъчваров” – Варна.

Николай Каразлатев е варненец с интересно хоби да прекроява мини модели на световни състезателни автомобили в такива на български пилоти.

Ще разхлаби ли Кипър от 4 май извънредните и много строги мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, подготвя ли се островът на Афродита за туристическо лято – по темата разговаряме по телефона с Бистра Долапчиева, дългогодишен журналист от Варна, която от няколко години живее в Лимасол.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#623 ТОП 20 (05.03.2021-12.03.2021)

публикувано на 05.03.21 в 11:37
местност Фичоза

НОВИЯТ ДЕН в петък, 5 март

Зачестиха сигналите от наши слушатели с оплаквания от неприятния въздух в домовете им заради неправилно използване от съседи на димоотводи и отдушници в кухните и мокрите помещения. Валерия Василева потърси за коментар Кристиана Атанасова – юрист и управляващ съдружник на фирма за професионално домоуправление. За рисковете и за нормативната..

публикувано на 05.03.21 в 05:57
Пролет в Париж, Франция

НА СВЕТЛО на 4 март с Валерия Василева

Съдбата на ОУ "Иван Рилски" - Варна - позицията на гражданите от протеста в защита запазването на 100-годишното училище и на Дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Общинският съвет във Варна днес обсъжда бюджета на общината за 2021 - акцентите от дискусията. Още две музикални събития има във Варна от фестивала „Традиция с бъдеще”..

публикувано на 04.03.21 в 13:22

"Новият ден" на 4 март 2021 г. с Димитрина Дончева

Единственият подлез в Белослав е в окаяно състояние. Как преминават жителите и какво прави общината? Протест против събарянето на варненското Основно училище „Свети Иван Рилски“ организират варненци тази сутрин. Репортаж от протеста. До къде стигна идеята за изграждане на т.нар. леко метро във Варна? Какво мотивира деца от Долни..

публикувано на 04.03.21 в 06:00

НА СВЕТЛО на 3 март, сряда

Репортаж от официалното честване на националния празник на България, 3 март във Варна; За първи път в историята Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България.  Димитър Балабанов, с когото ви срещнахме преди около година в ефира на Радио Варна, живее в Канада от близо 20..

публикувано на 03.03.21 в 13:59
Варненският вълнолом

"Море от... обещания" с Валери Великов

По-малко от два дни остават до началото на предизборната кампания. Сигурно, както преди почти всички парламентарни избори, ще чуем доста предложения и обещания за ударното развитие на Варна като морска столица. Предложения, които често са в сферата на фантазията или биват изтупвани от праха и поднасяни на избирателя, като нещо ново и уникално...

публикувано на 03.03.21 в 09:47

"Новият ден" на 3 март с Емилия Николова

Защо събитията, свързани с 3 март 1878 година, налагат провеждането на научна дискусия според Петко Петков, професор по нова история на България?  Как ще отбележат националния празник в село Здравец, община Аврен?  Добрич празнува със станалия традиция през последните години поход „Първите“, с редица концерти и с „Караул на паметта“.  Директорът..

публикувано на 03.03.21 в 05:05