Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Позиция" с Валери Великов, на 9 май

Снимка: БГНЕС

Онлайн граждански диалог с комисар Мария Габриел ще се проведе днес от 11 ч.. Разговорът ще се излъчва на живо в програма „Христо Ботев“ на БНР. В Деня на Европа Даниела Стойнова потърси в аванс Мария Габриел.

Варненските общински съветници от „Демократична България” излязоха през тази седмица с позиция по повод финансовото състояние на общинското дружество „Градски транспорт”. Подробностите – от Стела Николова.

„В репортажите по време на извънредното положение има думи, които се повтарят много, като една забиваща се информация. Това е нещо, което би отблъснало един слушател или зрител.. Това каза проф. Веселина Раева от катедра "Сценична реч" на НАТФИЗ, в разговор с Мариела Димитрова.

Промените в Закона за здравето и противоепидемичните мерки, коментираме с адвоката по медицинско право Мария Петрова. Тя напомни, че в българското законодателство няма термин „карантина”, което, според нея, прави заповедите на здравния министър спорни от законова гледна точка

Какво ново откриха българските учени за коронавируса Ковид 19 от началото на пандемията до днес, на крачка ли сме от разработването на ваксина, как ще бъде прилагана тя и какво ще съдържа, опасно ли е лекарството хлорохин, което се използва у нас за лечение на вируса и как да продължим живота си след отмяната на извънредното положение? Разговор на Димитрина Дончева с доц. Пенка Петрова, директор на Института по микробиология при БАН

Жителите на Черна гора проявиха голяма отговорност и чувство за дисциплина по отношение на спазването на мерките, свързани с пандемията COVID-19 и сега страната се подготвя за откриване на туристическия сезон. Tова заяви за Радио Варна Меглена Плугчиева - посланик на България в Черна гора. Как нашето посолство в Черна гора ще отбележи Деня на Европа, научаваме от интервюто на Даниела Стойнова с Меглена Плугчиева.

97-годишният полковник от запаса Владимир Ерошенко е един от милионите руснаци, участвали във Втората световна война. Историята му ще ни разкаже кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
23 април - Международен ден на книгата и авторското право

НА СВЕТЛО на 23 април с Валерия Василева

Днес в следобедното предаване "На светло" до 17 часа продължаваме темата за четенето, за международния ден на книгата и авторското право. В социалните медии и на редакционния ни телефон 052 602 802 можете и Вие да споделите с нас какво четете в момента, имате ли предпочитан автор, любима книга, вдъхновяващ литературен цитат... Изложение..

публикувано на 23.04.24 в 13:50

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Martijn Westerholt (DELAIN)."Not For the Last" и завръщането на русенската траш банда FOBOS – разговор с Цецо "The Animal" Анастасов. Представяне на новия сингъл на STRYKERS "Не ме л​ъ​ж​и" – разговор с Александър Симеонов. В предаването ще звучи музика на: PAST..

публикувано на 22.04.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 22 април

Регионалният исторически музей във Варна се подготвя с нова експозиция „Нумизматика“. Монетната колекция е от 28 пана, разположени в две зали. Официалното откриване на новата експозиция на РИМ-Варна ще е в началото на месец май. Среща с Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна; 175 са потвърдените нови случаи на коклюш. Общо за страната - все..

публикувано на 22.04.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 22 април с Мариела Димитрова 

Какви намеси в градската среда ща включва мащабният ремонт на бул.Цар Освободител и как ще се впише в градската тъкан лекото метро, което е заложено да минава по-него? Отговорите на тези въпроси се надяваме да чуем на общественото обсъждане тази сряда, 24 април от 17 часа в зала Пленарна на общината. Тази сутрин ще чуем знаят ли варненци за този..

публикувано на 22.04.24 в 05:59

По първи петли с Ваня Славова

На 22 април, минути след 4 часа, е времето, в което традиционно си пожелаваме добра среща, приятни събеседници и хубава музика. Ще се опитаме да споделим всичко това с вас до 6 без нещо в утрото на понеделника. Две са дамите в студио номер две във Варна: Ваня Славова пред микрофона и звукорежисьорът Милица Панайотова зад пулта...

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Село Солник – целувката на планинския и морския въздух

В предването „На село“ сме на гости в Солник – малко селце в Община Долни Чифлик, намиращо се на около 50 километра от Варна, в полите на Стара планина. Тръгвайки за Солник от Варна с фоторепортера Румен Сарандев ни изпрати дъжда. Там пък ни посрещна слънцето и леко студения полъх на северния вятър. Тъкмо докато коментираме с него колко уникално..

публикувано на 20.04.24 в 09:00

В „Гравитация нула“ на 19 април

В „Гравитация нула“ с Мартин Николов на 19 април 2024 година: -   Журналистът Анна Заркова с книга за убийството на Андрей Луканов „Смъртта на Бялата лисица“; -   За комиксите и комикс културата в България – разговор с Константин Витков–Титис и Иван Домусчиев; -   „Пространствени варианти“ – изложба живопис на Красен..

публикувано на 19.04.24 в 13:19