Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" на 8 юни с Ваня Славова

Снимка: Yannick Scherthan

По първи петли на 8.06.2020

Радио Варна

От 04.00 до 06.00

Повишен интерес към къщите извън града регистрират брокерите във Варна. Интервю с Люба Просеникова-представител на фирма за недвижими имоти.

Репортерът Олга Карова ни отвежда ефирно в село Водица. Как тече животът там и с какво е интересно селцето ще разберем от нея.

Във време, в което не смеем да пътуваме из красивата Европа, имаме възможност да разгледаме фотографската изложба "Копнеж по Италия" в сърцето на Варна в дните и минутите до 20 юни тя отмерва посетители и погледи пред Слънчевия часовник на входа на Морската градина.

Със светлина и простор в спомена почитаме 90 години от рождението на капитан Георги Георгиев- първият българин, извършил околосветско плаване с ветроходната яхта "Кор Кароли".

Намираме пристанище в чудните думи на писателя Мариян Желев за Шабла и за брега на Северното Черноморие. Свидните спомени от родния дом и детството и любовта, която съхранява до сега към всичко това.

Дали през лято 2020 жителите на Балчик ще имат време и възможност за ваканция и с какво ще изпълнят летните месеци в Белия град, отговорите идват от анкетата на Албена Иванова с местните.

Завършваме с разходка покрай брега на Варна, където плажът се събужда със затворени чадъри, но пък е широко отворен за първи посетители. Кои са най-нетърпеливите и има ли смелчаци, които редуват гьола с топлата минерална вода и каляващата ласка на морето с хладната, която не надвишава все още 17 градуса.

Морско настроение и приятни моменти през новата седмица!

Това Ви пожелават двете червенокоски от синьото студио на Радио Варна: Милица Панайотова и Ваня Славова!ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15

НА СВЕТЛО на 15 април с Валерия Василева

Румен Илиев - директор на Областното пътно управление във Варна, за ремонта на фугата на Аспарухов мост . Репортаж за ремонта на близо 2 км от първокласния път I-9 в участъка Варна - Евксиноград. Факт е новото постановление с одобрените тарифи за таксите от наеми по Закона за туризма. Епидемиологичната обстановка във Варна и..

публикувано на 15.04.21 в 13:09

"Новият ден" на 15 април с Емилия Николова

Преди първия звънец на новия Парламент, говорим с политолога доц. Стоянка Георгиева, преподавател в Икономически университет-Варна - за старите вражди и новите партии Как се промениха правилата за прием на децата в детските градини и в подготвителните групи в училищата във Варна?   Сеитбата на пролетниците в Добруджа започна. Какви са очакванията на..

публикувано на 15.04.21 в 05:05