Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" на 15 юни с Ваня Славова

Изгрев
Снимка: Д. Дончева

Златният глас и мъдрите мисли на Гена Димитрова в спомен от Златния фонд на радиото.

Или както пее една от нейните емблематични героини Тоска: „Живях от изкуство, живях от любов…

Дарявах песента си жарка на небето, на звездите и засияваха те по-бързо…”

Обича ли режисьорът Георги Михалков да пише "Любовни писма" в живота и още за романтичната драма със същото заглавие.

Влизаме в Държавен архив-Варна: надникваме в миналото чрез среща с настоящите посетители. Кое е това нещо, което може да накара човек да прекара 202 дни от годината сред 4000 единици информация.

Да плетеш вместо да ядеш шоколад. За удоволствието от хобито, което е неразривна част от ежедневието на мнозина. Среща пред двора на Радио Варна с жени, с цветни прежди и втъкана любов в куките.

Време за море: кои са смелчаците, които плуват от буната до Галата, как постигат загар и смайващ тен още сега. Бълбукащи истории от топлата вода или така наречения гьол, където събеседници винаги има. И ме чакат да се лекувам при тях. Някой щастлив ден.

Лазар и неговата тамбура огласят главната улица във Варна. С какво впечатлява хората този звук и защо музиката е рецептата за добро настроение.

Очакваме Ви!

И този път с избор на чудесни песни от звукорежисьора Иван Тасев!

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15