Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 30 юни с Валерия Василева

Златни пясъци

Туристическият сезон в курорта „Златни пясъци” – цени, мнения на туристи.

ПК „Благоустройство и комунални дейности" към ОбС – Варна заседава днес като предварителният дневен ред включва близо 30 точки.

Във Варна беше отбелязана 70-годишнината от създаването на 9-и дивизион торпедни катери на българските ВМС.

Как се учи медицина под карантина - интервю с Павло Славов, студент в І курс на МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

14-годишният Маргулан Исмолдаев е отличник от МГ "Д-р П. Берон" - Варна и медалист от национални и международни олимпиади по астрономия. 

Спомняме си за Николай Хайтов с интервю от "Златния фонд" на БНР.

Любопитно от света на спорта.

Интервю с музиканта Георги Мархолев за посрещането на Джулая в Бургас и създаването на кавъра на български език на прочутата песен "Юлско утро" ("July Morning") на "Юрая Хийп" ("Uriah Heep").

ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Вазов

НА СВЕТЛО на 9 юли с Валерия Василева

170 години от рождението на Иван Вазов . Репортаж от срещата на министъра на икономиката Емил Караниколов с предприемачи във Варна. Абитуриенти и служител в детска градина са с положителни проби за коронавирус в Добрич. Проф. д-р Димитър Ненов за новоучредената Българска асоциация на професорите емеритус*. Интервю с директора на Регионален..

публикувано на 09.07.20 в 13:35

"Новият ден" на 9 юли с Емилия Николова

Докога ще плащаме повече вода, отколкото потребяваме? Има ли причина за по-високите сметки за вода след трите месеца на дистанционно отчитане? Отговорите са от Снежана Иванова, ръководител на отдел „Инкасо и реализация” във ВиК-Варна. Пореден сигнал за неефективното изпълнение на европейски проект в „Ален Мак“ край Варна подаде нашият..

публикувано на 09.07.20 в 05:50
На Варвара вятъра, художник: Елена Стоева

НА СВЕТЛО на 8 юли с Валерия Василева

Туристическият сезон в КК „Св. Св. Константин и Елена”. Първият подкаст за правни знания „Темида слуша” вече е онлайн. Първа копка на нов Център за грижа за лица с различни форми на деменция в ж.к. „Владислав Варненчик“ във Варна. Анкета с кандидат-студенти в ТУ-Варна за избора им на специалност. Интервю с художничката Елена Стоева за нейната..

публикувано на 08.07.20 в 12:04

"Новият ден" на 8 юли 2020 г. с Димитрина Дончева

Международната Морска Камара отправи апел към всички моряци на кораби по света, които са в пристанища, днес в 12.00 часа местно време да задействат корабните сирени, за да напомнят на правителствата за продължаващата криза за смяна на екипажите. Подкрепя ли се този апел у нас и от кои държави в момента смените са възможни или невъзможни?..

публикувано на 08.07.20 в 06:00

Краудфъндинг - новата реалност в оцеляването на културата днес

Светлозара Христова е изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и културен мениджър. Всеки месец в предаването Улица "Събота" тя споделя повече за съвременните културни процеси и събития и ролята им в живота на градските хора. Краудфъндинг (от англ. crowdfunding) е нов за България термин, за който липсва определение в..

обновено на 07.07.20 в 13:30
Паметникът на контраадмирал Иван Вариклечков - първият български адмирал

НА СВЕТЛО на 7 юли с Валерия Василева

С военен ритуал във Варна отбелязаха 129-та годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков, първият командващ на българския военен флот. Сдружение „Аз вярвам и помагам“ с дарение на нови шест броя медицинска апаратура за грижи за недоносени бебета. Национална кампания за борба с алергиите в условия на Covid-19. Заседание на ПК "Собственост и..

публикувано на 07.07.20 в 12:31

НОВИЯТ ДЕН на 7 юли със Светлана Вълкова

Пореден казус, свързан със Синя зона – широк център Медицински сестри, акушерки, фелдшери и рехабилитатори окончателно получиха правото да разкриват самостоятелни практики Зрелостници, не забравяйте здравните осигуровки! - репортаж от НАП - Варна Почистване на плажове и подводни зони по Черноморието започва от днес..

публикувано на 07.07.20 в 06:00