Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" на 27 юли с Ваня Славова

Снимка: Николай Тодоров

Варненско лято се откри в Летния театър. Една история от 1926 година до днес през погледа на историка Борислав Дряновски и диригента Найден Тодоров.

Живко Петров с равносметка за музиката, за ежедневния труд и за нещата от живота. Разговор на Нина Милошевич.

Изложба – живопис “Фантазмемория” на пловдивския художник Валери Ценов се откри във варненска галерия. Интервю с художника.

Нейно превъзходителство посланикът на Грузия Тамара Лилуашвили откри в Балчик фотоизложба, посветена на столицата на родината си Тбилиси – един от най-старите градове в Европа. Изложбата, която съдържа 24 фотоси от република Грузия, е подредена в ритуалната зала на Балчик в ТИЦ мелницата до 5 август.

Доротея Николова  ни среща с Николай Чакъров - стрийт и графити артист от Варна, който обаче рисува у нас, в Европа, също така  в Съединените щати.

Как хобито може да стане бизнес. Адвокат Николай Балачев, който експериментира с различни вкусове за направата на пивка бира.

Тенденции в лятната мода и по-специално модата на плажа: бански и аксесоари. Разговор с Десислава Димитрова-моден експерт и имидж консултант от Варна.

Преследването на рибен пасаж и по-чистата вода са възможните причини за появата на двата делфина, най-вероятно от вида муткур, обясни главен асистент д-р Фериха Церкова, ихтиолог в Института по рибни ресурси във Варна. На гледката се радваха всички от на 150 метра от брега и къпещите се в морето.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04

"Новият ден" на 25 февруари с Мариела Димитрова

Глобалната интернет мрежа става все по-бърза и всеобхватна, очаква се с навлизането на новата 5G технология възможностите й да бъдат почти необятни. Ще бъдем ли обаче, ползвайки 5G, по-уязвими като потребители? В 8.15 часа ще коментираме с Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. В 8.40 ще ви срещнем с Радан Мирянов..

публикувано на 25.02.21 в 06:27
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26