Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Позиция" с Валери Великов, на 1 август

Членовете на Националния съвет по туризъм обсъждаха във Варна възможностите за спасяване, не само летния, но и на зимния туристически сезон. Подробностите са в репортажа на Даниела Стойнова.

Следим на живо протестното авто шествие, което започва в 11 часа във Варна.

Няколко поредни дни Добрич е с най-много заболели от коронавирус в страната на глава от населението. Вчера случаите бяха 48. Регистрирани са пет огнища в различни фирми. В същото време Инфекциозното отделение в МБАЛ-Добрич е в критично състояние заради липсата на медици. Репортажът по темата е на нашия кореспондент Мая Щърбанова.

Социологът от „Медиана” Кольо Колев с коментар за протестите и начинът, по който властта реагира на тях.

Бившият министър на икономиката Николай Василев и финансовият анализатор Ваня Григорова за новите социално-икономически мерки, предложени от правителството.

Случващото се в страната - екшън, хорър, комедия или треторазрядна сапунка. Мнението на режисьора Милко Лазаров в интервю на Даниела Стойнова..

Разговор с бившия зам.-председател на ДПС Осман Октай за протестите, снимките, записите, чекмеджетата и начинът, по който политиците си говорят без да подозират, че ги записват...


ВИЖТЕ ОЩЕ
Преображение Господне, икона на Теофан Грек

НА СВЕТЛО на 6 август с Валерия Василева

Празникът Свето Преображение Господне във Варна. Националната пациентска организация организира днес виртуален медиен уебинар на тема "COVID-19: Ситуацията, пациентите, решенията, прогнозите” . Репортерска проверка по сигнал на слушател за неудобства в условията, при които се лекуват приетите във варненската Инфекциозна клиника. ПК „Наука и..

публикувано на 06.08.20 в 13:44

"Новият ден" на 6 август с Емилия Николова

На 6 август  Българската православна църква отбелязва един от най-светлите  празници – Преображение Господне. В Светата Литургия на православните храмове се прибавя специален Тропар, разказва отец Дончо Александров. Параклисът "Свето Преображение Господне" във варненския квартал „Младост” днес има храмов празник. Ранна среща с..

публикувано на 06.08.20 в 05:55

НА СВЕТЛО на 5 август с Валерия Василева

Бейрут след експлозията – човешките измерения на трагедията споделя д-р Аделина Климова, която от 33 години живее и работи във втория по големина град в Ливан, Триполи. Тактилна пътека изградиха в Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Проф.д-р Иван Шишманов“ във Варна - интервю с директора, Жулиета Петкова. За..

публикувано на 05.08.20 в 13:22

”Новият ден” на 5 август с Мариела Димитрова

Селата Доброглед, Зорница и Любен Каравелово ще са на воден режим до средата на септември. Причините се изясняват в момента, но факт са драстично намалелите запаси във водоемите, от които се снабдяват селата, след сухата зима, както и остарялата водопроводна мрежа, по която загубите на воден ресурс са почти наполовина. В ефира на Радио Варна на..

публикувано на 05.08.20 в 06:54

НА СВЕТЛО на 4 август със Светлана Вълкова

Морето през август става опасно – разговор със спасител на плажа Репортаж от церемонията по награждаване на олимпийския шампион по бокс Ивайло Маринов по случай 60–та му годишнина Незаконно сметище за автомобилни гуми в района на Побити камъни – проверка по сигнал на слушател Зов за помощ: една история от Добрич, разказана от кореспондента ни..

публикувано на 04.08.20 в 13:28

"Новият ден" на 4 август с Емилия Николова

С гривна за 6 лева през Русалка - време е да се намеси държавата! Разговор с кмета на Каварна „Пътеводител за защита на работното място“ - синдикалистът Ваня Григорова За чиста Варна - Иван Луканов, и.д началник отдел "Екологичен контрол"  Кино #БезОтпадъци: Специална селекция от късометражни филми на аспаруховския плаж..

публикувано на 04.08.20 в 05:56

"На светло" в понеделник, 3-ти август

14 - 15ч. Разговор с инж. Младен Иванов, директор на ОП "Общински паркинги и синя зона" за поредната фаза на синя зона във Варна, която е в сила от 1.08 и за зелените станции в града; Д-р Дамян Енчев – ендодонт и зам.-председател на регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз в Шумен за танденциите в лечението и липсата на..

публикувано на 03.08.20 в 11:10