Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова.

Здравейте, какво се случи при вас?

Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни методи. След четене, проучване и консултации с приятели, решихме цялото семейство - аз, детето, съпругът ми и майка ми, да дойдем в клиниката при д-р Емилова. Детето беше тогава на шест години, направи шест дни на плодове, чай и мед, като още на третия ден се забеляза подобрение, спря да хърка, дишаше по-свободно, до края на шестия ден нямаше никакви оплаквания вече. Третата сливица се беше прибрала, направи шест дни на захранване, чувстваше се чудесно. Като бонус от цялата тази програма и подкрепа на детето ми, а аз имах тежка мигрена (дълги години пиех много обезболяващи) направих и аз един режим на плодове, чай и мед около 20 дни и смея да твърдя, че оттогава мигрената ми остана само един спомен.

Останалите членове на семейството?

Останалите членове на семейството нямаха конкретни здравословни проблеми, но също се чувстваха перфектно след този режим. И след приключване на режима, от тогава почти всяка година идваме за здраве, за отпуска, за почивка, за релаксация. Опитваме се да спазваме здравословен начин на живот.

Труден ли е за спазване в обикновения живот този режим?

Всичко е въпрос на нагласа и на воля. Не е трудно, когато човек го реши. Да, има „изкушения” в реалния живот, когато прекалим малко с изкушенията идваме и влизаме наново в ритъм.

След толкова години не си ли казвате стига вече?

Никога не сме си казвали, защото когато човек дойде тук и усети насладата от това как се чувства, колко е жив, колко е жизнен с какво настроение е, как спи по-добре това му стига почти до следващата година да издържи и да бъде благодарен на всичко, което се случва в клиниката.

Какво най-много ви допада в клиниката?

Най-много ми допада това, че програмата е много запълнена, обръща се внимание и на спорта, на релаксацията, всички са много внимателни, много отзивчиви. Чувствам се наистина обгрижена, доволна и отпочинала.

Целия разговор с Мария може да чуете в звуковия файл:

От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почивка за здраве в клиниката на д-р Емилова

Иван Иванов от Плевен вече десет години идва в клиниката на д-р Людмила Емилова. С него разговаря Габриела Гаврилова. Аз съм търсил с години решение на високото кръвно налягане, наднорменото тегло и диабета. Още след първата седмица кръвното налягане и захарта се нормализираха и спрях хапчетата. Трудно ли се прави тази програма? Не,..

публикувано на 22.02.21 в 09:00

В клиниката на д-р Емилова се учиш как да живееш

Семейство Станимирови от Габрово отново е в клиниката на д-р Людмила Емилова във Варна. Радосвета е пациент на доктор Емилова от лятото на 2018-та година. И за тези три години животът й коренно се променя. Със Станимир и Радосвета ни среща Габриела Гаврилова. Какво се промени толкова много? Радостина : Аз открих себе си, разбрах,..

публикувано на 15.02.21 в 10:15

В клиниката на д-р Емилова за по-малко килограми и без йо-йо ефект

Да подобри начина си на живот, да „намали напрежението“ и да си почине от ежедневието са част от причините, които отвеждат в клиниката на д-р Людмила Емилова Красимир Пеловски.  Той е арендатор от гр. Кнежа и вече 28 години се занимава със земеделие, а всеки негов ден е изключително натоварен. Как дойдохте в клиниката? С..

публикувано на 08.02.21 в 08:55

Плодове и зеленчуци - предпочитана храна и през зимата

Клиниката на д-р Людмила Емилова вече посреща своите пациенти отново след няколко месечно прекъсване. С повече зеленчуци и плодове трябва да се храним през зимните месеци, съветва д-р Емилова и разказва, че е важно не толкова кои зеленчуци избираме, а как ги обработваме преди да ги сложим на трапезата си. С д-р Емилова разговаря Габриела Гаврилова...

публикувано на 01.02.21 в 11:14

Защо е полезно да има кълнове и поници в менюто ни през зимата?

Кълнове и поници може да си отгледа всеки у дома, разказва д-р Людмила Емилова и уточнява, че за това са подходящи всички видове семена. От пшеница, овес, ръж, люцерна, леща, боб мунг, сминдух, елда, нахут, репички, лук и т.н..... Често в здравословните магазини се предлагат и готови миксове от различни видове семена за покълване, а от години..

публикувано на 26.01.21 в 09:56

Как да откажем цигарите с плодолечение?

Цигареният дим уврежда най-силно артериите на сърцето и това е причина дългогодишните пушачи често да преживяват инфаркт. През клиниката на д-р Людмила Емилова са преминали над 50 000 пациенти с различни проблеми през годините. Част от тях успяват да се преборят и с вредния навик тютюнопушене. Д-р Емилова си спомня за срещата си с такива пациенти още от..

публикувано на 18.01.21 в 09:45

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00