Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Post Factum" с Валери Великов, на 16 септември

Снимка: "Системата ни убива"/"Фейсбук"

Започваме с коментар на две от важните новини от днешната реч за състоянието на съюза на председателят на европейската комисия Урсула фон ден Лайен. И двете ни касаят пряко. Първата е, че толкова коментираната минимална европейска заплата може и да стане факт, другата новина е, че е много възможно да бъдат спрени еврофондовете за корумпираните държави.

Ще обърнем специално внимание на идеята за единна европейска минимална заплата, като включим пряко по телефона бившия социален министър Иван Нейков.

Следим случващото се в Народното събрание. Протестиращи са в деловодството и отказват да го напуснат, докато правителството и главния прокурор не подадат оставки / на снимката /. Слушаме Никола Вапцаров от протестиращите, както и председателя на парламента Цвета Караянчева.

Старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев говори на официална пресконференция преди двубоя с БАТЕ Борисов от втори квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата е утре, от 20:00 часа на стадион "Българска армия".


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#603 ТОП 20 (18.09.2020-25.09.2020)

публикувано на 18.09.20 в 18:47

"Post Factum" с Валери Великов, на 18 септември

Нали знаете, че петък може да не е голям празник, но пък е редовен. За някои от администрацията може и голям празник да е. Те най-вероятно са запразнили от обяд, предварително усещайки насладата от дългия четиридневен уикенд. Сигурен съм, че Пенка от деловодството още в 11 часа се е обадила на мъжа си да натовари касите с буркани в багажника..

публикувано на 18.09.20 в 16:10

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 септември със Светлана Вълкова

Отзвук от Световния анимационен фестивал – разговор с художника Чавдар Гюзелев – член на журито Във Варна продължава 17-ия Международен фестивал за късометражно кино „В Двореца” – среща с младия продуцент Ангел Иванов Актрисата от Варненския драматичен театър Милена Кънева за ролите и предизвикателствата на 2 х 25 Изложба на..

публикувано на 18.09.20 в 12:57

„Новият ден” на 18 септември с Мариела Димитрова

Състоянието на язовирите във Варненско и какъв е резервът на питейна вода за Варна и региона в 8.10 часа коментар от Ведат Сакаллъ управител на „ Напоителни системи “ ЕАД – клон „Черно море“. 8.40 – Ръгби клуб „Варна“ е в изкуствена кома. Варненското ръгби тръгна да се възражда истински преди няколко години и можеше сега да е доста напред,..

публикувано на 18.09.20 в 07:15
Св.София, Вяра, Надежда и Любов

НА СВЕТЛО на 17 септември с Валерия Василева

За празника Вяра, Надежда, Любов и София - разговор с Любов Вълкова, ръководител на Университетската библиотека в ТУ-Варна. 1515 са пътно-транспортните произшествия на територията на Врана и региона от началото на годината до 15 септември - в ход е ежегодната акция "Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя". Репортаж от посещението на..

публикувано на 17.09.20 в 12:43
Варна

"Новият ден" на 17 септември 2020 г. с Димитрина Дончева

Мобилен събирателен пункт за безвъзмездно обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата, ще бъде разкрит отново във Варна. В дните от 23 до 26   септември пунктът ще бъде разположен в определени точки във всеки район в града. Полезни съвети за това как да подготвим опасния отпадък за предаване и как да съхраняваме подобни вещества в къщи-..

публикувано на 17.09.20 в 06:00

НА СВЕТЛО на 16 септември с Валерия Василева

Седицата на пожарната безопасност във Варна продължава до 18 септември - днес акцентите са демонстрация на работата със специализирана пожарна техника в кв. "Аспарухово" и среща с ветерани и пенсионирани служители от районната служба, с цел ангажирането им в разяснителната дейност и оказване помощ за изпълнение на задачите стоящи пред органите на..

публикувано на 16.09.20 в 12:52