Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 24 септември

Снимка: БТА

Депутатите днес свалиха маските. Но не в оня смисъл, а в прекия.

Без маски може да се стои в пленарната зала на парламента, става ясно от писмен отговор на здравния министър Костадин Ангелов до депутати от БСП.

Ангелов се мотивира с факта, че достъпът на граждани до сградите на различните институции е ограничен и поради това те не са закрити обществени места.

Т.е. във всички други закрити обществени места маските остават задължителни, но не и в пленарната зала. Което за пореден път показва, че депутатите са по-равни от станалите граждани.

А иначе на много от депутатите маските им отдавна са паднали. Други толкова дълго и толкова усърдно си носят маските, че вече трудно можем да различим кое е маска и кое е истинското им лице.

Точно в този контекст и съвсем не случайно започваме с един човек, погледнал под маските на политиците и видял уродливото лице на голямата част от нашия политически елит. Кой е той - ще разберете в началото на "Пост фактум".

И още в предаването:

Комисията по финанси и бюджет към Варненския общински съвет заседава от 16 часа. Заседанията на комисиите продължават да се провеждат онлайн, което лишава журналистите, пък и други варненци да задават въпроси на съветниците. Какво коментират съветниците научаваме от Ваня Славова.

Днес от „Енерго Про” предупредиха, че на 29 септември може да бъде спрян тока на В и К – Добрич заради неразплатени задължения. От водното дружество побързаха да уточнят, че няма да се стигне до там и че задълженията за ток продължават да регулярно да се плащат.. Колко харчи добричкото В и К за електроенергия и въобще възможно ли хроничната криза там поне частично да бъде решена, това ще ни каже бившият управител на дружеството Саркис Караджиян.

Арт Галерия Ларго ще представи за първи път в своите изложбени зали поетът с четка - Владимир Пенев. Експозицията се нарича „Извървени пътища“ и представя серия от живописни пейзажи и портрети на „невидимите“ хора, с които Владимир е известен. Платната са инстипирирани от бащата на художника – известният поет Пеньо Пенев.ВИЖТЕ ОЩЕ
Маска за пушачи...:)

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 21 октомври

От утре маските на открито са задължителни, но... не съвсем. С това носене на маски настана голям хаос. Уж първо трябваше да ги носим навсякъде, когато сме навън, а сега се оказа, че пак ще ги носим навън, но май няма да е навсякъде. Още по-странно прозвуча тезата, че можем и сами да преценим къде да сме с маска и къде не. Тоест, да разбирам,..

публикувано на 21.10.20 в 15:56

НА СВЕТЛО на 21 октомври с Валерия Василева

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев с анализ на актуалната епидемична ситуация в региона . До края на годината бронзовата статуя на богинята Диана ще бъде възстановена и поставена отново в градинката на "Севастопол" във Варна - коментира авторът на скулптурата, доц. Момчил Мирчев. Тема с продължение: Удълбочаването на канала във..

публикувано на 21.10.20 в 12:27

“Новият ден“ на 21 октомври с Мариела Димитрова

Днес се очаква да излезе заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов,   която  маските стават задължителни на открито от 22 октомври (четвъртък). Тя ще бъде в сила до края на ноември. По този повод в репортаж в 8.10 часа ще проврим как се пътува в градския транспорт във Варна - носят ли маски и правилно ли поставени, но също и..

публикувано на 21.10.20 в 07:19

"Post Factum" с Валери Великов, на 20 октомври

На протеста в София снощи видяхме нещо, което до сега не бяхме виждали. Яйца по Министерството на отбраната. Фасадата стоически издържа на неприятелския огън, а поводът за него беше реплика на военния министър Красимир Каракачанов към анонимен гражданин, който на публично място му поиска оставката /размисли на водещия/. Другото в "Пост фактум":..

публикувано на 20.10.20 в 15:13
150 години от рождението на Махатма Ганди

НА СВЕТЛО на 20 октомври с Валерия Василева

Във Варна беше открита бронзова статуя на Махатма Ганди, подарена от правителството на Индия. Големият хуманист е бил духовен учител и вдъхновител на Борис Георгиев и позволява единствено на него да му направи портрет, под който Ганди написва: “В нозете на Бога, в сърцето на бедните”. Вредата от пестицидите върху пчелите..

публикувано на 20.10.20 в 11:58

НОВИЯТ ДЕН на 20 октомври със Светлана Вълкова

Проф.д-р Ивайло Въжаров, началник на Многопрофилната болница за активно лечение към Военномедицинска академия във Варна получи награда за работата си в условията на пандемия, освен това и преболедува Ковид-19. Разказ от първо лице Пандемията удари най-сериозно туристическия бранш. Загубите на бранша възлизат на 800 милиона евро,..

публикувано на 20.10.20 в 06:57
Медик от болница в китайския град Ухан, откъдето тръгна пандемията, след многочасова смяна - февруари 2020 г.

"Post Factum" с Валери Великов, на 19 октомври

Ще се мре, яко ще се мре. Но не знам дали ще е от коронавируса или от корона простотията, която яростно избуя покрай пандемията. Някой казал, че Ковид-19 е световна конпирация, която цели да бъде намалено населението на земята. Според друг, китайците умишлено го пуснали от лабораторията в Ухан за да ударят Запада. Не, не са китайците –..

публикувано на 19.10.20 в 16:13