Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Post Factum" с Валери Великов, на 2 октомври

Усмихнете се!

Днес е международният ден на усмивката.

Стига сте се мръщили. Хайде усмихнете се! Какво казвате? А, заплатата ви била ниска, а ви товарили с все повече работа и не ви било до усмивки. Е хайде сега, на две трети от българите заплатите им са ниски, но много от тях все пак се усмихват. Понякога. Усмихнете се, вижте колко е хубаво времето навън, само за разходка. Пак не искате. Защо? Защото при последната разходка сте си изкълчили глезена в една дупка в морската градина. Е, голяма работа, и аз на идване към радиото се спънах в една от много изпочупени плочки до общината, но ето че се усмихвам. Не желаете, но аз мога да ви дам един повод да радост. Петък е, последният работен ден, Моля, о утре сте на работа, така че въобще не се вълнувате, че е петък. Е хайде сега, само оплаквания, а пожарникарите, лекарите и много други какво да кажат. И техните заплати не са високи, а са нон стоп на разположение. Защо не се усмихнете, ето чуйте какво например каза Деница Сачева за Дойче веле. Тя обясни колко сме добре, колко са се повишили заплатите. Това, което социалната министърка казала, не отговаряло на действителността. Е, хайде пак песимизъм. Той целия ни живот не отговаря на действителстта, че на една Сачева ли ще обръщаме внимание. Я запалете колата и отидете някъде малко за разнообразие, така да се поотпуснете и ще видите как дори без да се усетите ще започнете да се усмихвате. Не става, Защо? Скоростната кутия била счупена и нямате пари да я оправите? Голяма работа. По-добре, така поне няма да замърсявате въздуха с 30-годишната си бричка. Добре тогава, останете си вкъщи, нека жена ви сготви нещо вкусно. Какво, жена ви иска развод, вече не можела да ви понася? Емии така е, като не се усмихвате…

Още в "Пост фактум":

Откриха официално европейската купа по ветроходство в клас Лазер във Варна. Подробностите са пряко по телефона от Румен Генов, а темата продължава в неготовото интервю с главния съдия на надпреварата Тодор Иванов.

Кой ще плати задълженията на В и К Добрич? Отговорът е в репортажа на кореспондента ни Мая Щърбанова.

Бюрото на Европейския парламент в България организира днес брифинг с участието на български евродепутати. Мартин Николов очакваме с още информация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Гравитация нула“ на 19 юли

„Гравитация нула“ на 19 юли 2024 година с Мартин Николов -   Албумът на Дани Белчева „Naive“ и представянето му във Варна на 23 юни; -   Мойра Янкова от Варна е единствената българка, приета в специалност "Оперно пеене“ във Виенската консерватория; -   Детските книжки и първите седем години при най-малките – говори..

публикувано на 19.07.24 в 13:13

НОВИЯТ ДЕН на 19 юли с Иван Барбов

Когато и да си легне човек вечерта, рано сутринта в 6:00 часа все ще му се спи. Това гласи мисъл с неизвестен автор в социалните мрежи тази сутрин. Гарантирано няма да ви се спи ако се събудите с програмата на Радио Варна. Във времето до 10:30 часа ще проследим събуждането на деня, а Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Иван Тасев..

публикувано на 19.07.24 в 05:56

НА СВЕТЛО в четвъртък, 18 юли

Защо не е толкова важно Апостолът да бъде канонизиран и екранизиран според историка Станка Димитрова - разговор по повод 187 години от рождението на Васил Левски; Тази вечер жителите на село Приселци и околните - Аврен, Бенковски, Здравец и Садово ще се съберат на протест заради всекидневното безводие в района; Множество сигнали стигат до..

публикувано на 18.07.24 в 13:22

НА СВЕТЛО на 17 април с Валерия Василева

В тези горещи дни е по-добре да не ходим на плаж, съветва анестезиологът и плажен лекар д-р Лилиа Куртева. Храмовият празникът на манастира „Света Марина“ в село Ботево отново събра стотици гости. Почти половинвеквече е верен на своето работно място един от познатите ни синоптици от НИМХ-Варна – Любомир Маджаров. В сила е нова..

публикувано на 17.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 17 юли с Иван Барбов

„Тъкмо влизам в морето и ... алармата звънна“, беше написал някой в социалните мрежи тази сутрин. Д оказано е, че колкото и добре да спи човек, рано или късно все трябва да стане за работа. За тези, които са чули рано досадния понякога звук на алармата, каним ви да започнете деня с усмивка и добро настроение на честотите на Радио Варна...

публикувано на 17.07.24 в 06:16
Лято край язовир

НА СВЕТЛО на 16 юли с Валерия Василева

Срещаме ви с доброволци, участвали в гасенето на пожарите край Варна през последните дни. За поредна година Математическата гимназия във Варна води в областта по най-висок бал за прием след седми клас. Акцентите от пленарната сесия на Европейския парламент и избора на председател. България трябва да започне опити с извалявания..

публикувано на 16.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 16 юли с Мариела Димитрова

Живите организми в морето преминават през климатичен стрес в горещите летни дни. При обичайни около 25 градуса на морската вода през месец юли в района на Варна, сега синоптиците съобщават за около 27 градуса. Още за ефекта на затоплянето върху живия свят в морето в 8.10 часа ще коментираме с доц. д-р Виолин Райков от Института по океанология към..

публикувано на 16.07.24 в 06:27