Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Позиция" с Валери Великов, на 17 октомври

Предизвикателствата пред здравната система в условията на пандемия от коронавирус. Интервю с бившия зам.-председател на БЛС и управител на ДКЦ V във Варна д-р Галина Павлова.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов за новите кораби за флота и детайли около поръчката на Ф16.

Бившият здравен министър и председател на партия "КОД" Петър Москов в разговор с Даниела Стойнова за автентичната десница.

Ремонти, инвестиции, инфраструктура, общински бюджет и продължаващи проблеми в болницата. Гост в студиото е кмета на Добрич Йордан Йорданов.

„Бавно, но сигурно потъваме! Все пак надежда има.“ Диригентът Йордан Камджалов на 40.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 24 ноември

За правата, задълженията и възможностите пред работодател и работник при работа от дома що се отнася до техническото обезпечаване – коментар на гл. ас. д-р Христо Банов от Института за държавата и правото при БАН; Ивайло Спасов,  експерт комуникации в  УНИЦЕФ за резултатите от национално проучване, което показва, че 34 % от младежите нямат..

публикувано на 24.11.20 в 06:13

"На светло" на 23 ноември с Емилия Николова

Репортаж от  "Кабакум" - докъде стигнаха ремонтните дейности?  Защо протестират кондукторите във Варна? Строителните дейности по водния цикъл на Добрич приключиха.  Какви са ползите? Разговор с областния управител Стоян Пасев за актуалната КОВИД обстановка Атанас Киряков засне филм за Милко Божков. Срещаме ви с художника...

публикувано на 23.11.20 в 11:42

"Новият ден" на 23 ноември 2020 г. с Димитрина Дончева

България най-вероятно няма да купи първата готова ваксина срещу COVID-19, обяви здравният министър Красимир Ангелов преди дни. По думите му страната ни е заявила участие в общата европейска поръчка за производство и доставка на бъдещите ваксини само с  няколко възможни производителя. Повече по темата очаквайте в предаването „Новият ден“...

публикувано на 23.11.20 в 06:00

"По първи петли" на 23 ноември

Светло начало на седмицата в ранното утро между 4 и 6 часа Ви пожелава екипът от Варна! Веселина Божинова, редактор на предаването, Ваня Славова-водещ, Милица Панайотова-звукорежисьор! Ето какво може да очаквате в сърцето на зората този понеделник: песни за ведро настроение, интересни репортажи и приятни срещи! * ХапкаНадежда е инициатива,..

публикувано на 21.11.20 в 12:58

В "Гравитация нула" на 20 ноември

В предаването за култура „Гравитация нула” по Радио Варна -   XXI Коледен музикален фестивал, XI Коледен театрален фестивал, V Международен балетен конкурс, Нощ на театрите 2020, Коледни концерти – представя ги Даниела Димова, директор на ТМПЦ-Варна; -   Спомен за сценографа, художника, носителя на награда „Варна” Тодор Игнатов; -   Разговор на..

публикувано на 20.11.20 в 12:01

С "Хоризонти" към връх Велийца в Родопите

В това издание ще се изкачим до 1600 метра надморска височина, да достигнем близо до връх Велийца в Родопите. Там ще ни заведе планинският водач Васил Тодев, който е сред главните организатори за изграждането на нов, модерен и подходящ за зимата заслон Слушайте Хоризонти от 11 до 12 часа с автор и водещ Иван Симеонов.

публикувано на 20.11.20 в 09:21

"Новият ден" на 20 ноември с Емилия Николова

Телефонна среща с д-р Десислав Тасков, който стана доброволец в болницата в Шумен. Разговор с него след поредното му нощно дежурство. Националната пациентска организация възобнови функционирането на безплатна телефонна линия в помощ на пациентите с хронични заболявания. Кои са най-често задаваните въпроси? Времето за приготвяне на..

публикувано на 20.11.20 в 05:53