Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Новият ден“ на 23 октомври с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС

В 8.10 часа – за свободата на медиите и политическият натиск върху журналистите ще разговаряме със варненския кореспондент на в-к Дневник Спас Спасов. За 18-та поредна година Програма Достъп до Информация (ПДИ) връчи своите годишни награди за принос в областта на свободата на информация по повод Международния ден на правото да знам. Спасов получи Грамота в категорията Журналистически материал, свързан с правото на достъп до информация за задълбочената работа по разследването за хилядите кубически метра замърсени отпадни води, излели се във Варненското езеро от скъсан тръбопровод. А междувременно стана ясно, че Политическият натиск над журналистите се увеличава Това показва петото проучване за усещането за свобода на словото в страната ни, направено от Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ). 

В 8.40 часа ще чуем в репортаж – защо повече от 10 години се бави началото на строителството на на пътен възел Игнатиево - тип полудетелина на автомагистрала „Хемус”?

Два кон­тей­не­ра за дре­хи и обув­ки са на раз­по­ло­же­ние на жи­те­ли­те на Бал­чик от та­зи сед­ми­ца. Подобно на тези във Варна и в София, тези контейнери са само пос­та­вянте дре­хи, обув­ки, чан­ти, ак­се­соа­ри, до­ма­кин­ски тек­стил в добро състояние, за да може БЧК да ги разпределя в райони с пострадали при бедствия и авариии хора – в 9.10 часа ще разкаже кореспондетът ни Албена Иванова.

Ще получите ефирна покана за разходка до близкото до Варна село Въглен. Мнозина го асоциират с боклука на, тъй като край селото беше направено регионалното депо. Но репортерът ни Ваня Славова го видя по различно. Как ще чуете 9.40 часа днес, я всички нейни срещи ще чвучат в ефира тази събота, в предаването „На село”.

В 10.20 часа ще отбележим 80-годишнината на Едсон Арантес до Насименто, известен на световната футболна общност като Пеле. Най-забележителните постижения на бразилския футболист ще разкажем със спортния редактор Румен Генов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Старата сграда на „Радио Варна”

В „Гравитация нула“ на 26 юли

В „Гравитация нула“ на 26 юли 2024 година с Мартин Николов -   11 Международен фестивал „RADAR Festival Beyond Music“ (2-4 август) и проекта ДЕКАГОН – гости в студиото Светлозара Христова и Димитър Будуров; -   Елица Матеева с впечатления от деветия „Burgas International Film Festival“; -   „Най-щастливото турне“ на..

публикувано на 26.07.24 в 13:16
Chart

#773 ТОП 20 (26.07-23.08.2024)

публикувано на 26.07.24 в 06:48

НОВИЯТ ДЕН на 26 юли с Иван Барбов

Броени часове преди старта на Олимпийските игри в Париж, сутрешният екип на Радио Варна ще "запали" ефирния огън за да посрещне новия ден. Тримата радиоолимпийци Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Петър Венков ще се представят в дисциплините говорене пред микрофона, водене на новини и скоростно боравене със звукорежисьорския..

публикувано на 26.07.24 в 05:53
Спасителски пост

НОВИЯТ ДЕН на 25 юли с Мариела Димитрова 

Световния ден за предотвратяване на удавянията се отбелязва днес. Има такъв ден, защото според статистиката почти 8 процента от смъртността в световен мащаб е вследствие на удавяне. Най-често в реки и езера, но морето също е не по-малко опасно и рисково, ако не спазваме основните правила за безопасност по време на плажуване. През последните..

публикувано на 25.07.24 в 06:29
Добруджа

НА СВЕТЛО на 24 юли с Валерия Василева

Във Варна събират помощи за пострадалите от изпепеленото село Воден, община Болярово. Продължава да тлее пожарът, пламнал на 16 юли край старото сметище на Балчик в местността "Момчил". Националната асоциация на зърнопроизводителите потвърди искането си за оставка на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетенстност и..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

НА СВЕТЛО на 23 юли с Валерия Василева

При гръмотевична буря - изключете телефона, далеч от вода, контакти и метал, особено, ако времето между светлинната и звуковата част на светкавицата е по-малко от 10 секунди - съветва в интервю за Радио Варна инж.Иво Иванов, управител на фирма за изграждане и поддръжка на системи за мълниезащитата и заземителните уредби. "ВиК" - Варна с..

публикувано на 23.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 23 юли с Иван Барбов

Разговор в кафене: „Кафе или чай? За мен, море!“. И кафето и морето могат да се съчетаят ако го изпиете, посрещайки изгрева на слънцето на морския бряг, когато е още прохладно. А ако малко след първите му лъчи, превключите и на честотите на Радио Варна, ще ви озарят лъчите на усмивките и доброто настроение. Във времето от 6:00 до 10:30..

публикувано на 23.07.24 в 06:18