Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев.

С доктор Емилова решихме временно да преустановим работата с пациенти по познатия досега начин, заради зачестилите на брой случаи на пациенти, които са позитивни или имат някакви симптоми. Макар че в групата на лекуващите се с плодове не е подложена на такъв риск, защото когато човек се храни по този начин защитните му сили са на едно много високо ниво, въпреки това въпрос на време да се появи някой позитивен в нашата група или сред персонала. Ние не искаме това да стане, затова така че изхождайки от желанието винаги да оказваме най-добрата превенция решихме временно да преустановим нашите програми.

Ще продължим контакта с пациентите онлайн на познатите ни телефони: 0888 951 2880886 919 944 и имейл: info@emilova.org и на електронното ни приложение .

Със самото приложение работим от първата картина, то е много удобно, защото функционира подобно на останалите познати приложения (Skype, WhatsApp, Viber), но това е приложение за телемедицинска работа, чрез него мога да се споделят изследвания, епикризи, различни физиологични показатели, пациентите да ни задават въпроси, да получават отговори от нас, дори позволява аудио и видео връзка. Тези които са били наши пациенти могат да го използват за да получават напътствия, а тези които не са ползвали нашите услуги, също могат да задават въпроси, така че то ще е едно помощно средство в този период, в който няма да работим.


Вие самия какви предпазни мерки вземате?

Общоприетите противоепидемиологични мерки са без коментар, трябва да се спазват от всички. Естествено трябва да носим маски навсякъде където има хора около нас, необходимо е да си мием ръцете и да спазваме необходимата хигиена, необходимо е да спазваме дистанция. Но важно е да подпомагаме и организма си за да може той също да е невъзприемчив или ако се сблъска с вируса самото заболяване да не протече тежко и да не развие усложнения. Моят опит вече повече от 20 години е показал, че в групата на лекуващите се с плодове не са избухвали познатите ни грипни епидемии. Когато човек е на леко, сурово растително хранене имунната система работи по най-добрия начин. Има и много изследвания, които показват, че веганството, суровоядството правят хората доста по-устойчиви, много по-малко боледуващи от зарази и обикновено ги предпазват от всякакви усложнения. Всичко, което сме дали като предложения, напътствия до момента по отношение на храненето, на разтоварването на плодове и пречистването на организма те са особено важни и са валидни в този труден период.

Но никога не можем да кажем предварително при един човек как ще протече това вирусно заболяване, възможно е то да се насложи към вече съществуващи здравословни проблеми, те да се влошат и това да е причина неговото състояние да стане рисково. По тази причина доколкото е възможно трябва да намаляваме риска от заразяване и това е основанието, което ни накара временно да преустановим работа. Защото нашите пациенти работят много в група - гимнастика,  лекции, кулинарни училища, този непосредствен контакт крие макар и не голяма опасност от заразяване.

Пациентите могат да се свържат с нас на нашата интернет страница: emilova.org  и да пишат на e-mail: info@emilova.org - там ще намерят обяснено как да ползват нашето приложение Healee.

Това е епидемия не по-различна, тя протича по принципите, по които се разпространява и грипа, рано или късно броят на случаите ще спадне и тогава рискът за всеки един от нас ще намалее, тогава отново ще стартираме нашата работа.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50

Защо е полезна лещата?

Лещата е с високо съдържание на протеини и трябва да я консумираме поне два пъти седмично, съветва д-р Людмила Емилова. Лещата е полезна и в състояние на покълване, защото така се увеличават полезните вещества в нея. Това я прави изключително здравословна. Още за полезността д-р Емилова разказва пред Габриела Гаврилова. Кой от всички видове лещи са..

публикувано на 01.03.21 в 07:00