Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" на 23 ноември

Снимка: pixabay.com

Светло начало на седмицата в ранното утро между 4 и 6 часа Ви пожелава екипът от Варна!

Веселина Божинова, редактор на предаването, Ваня Славова-водещ, Милица Панайотова-звукорежисьор!

Ето какво може да очаквате в сърцето на зората този понеделник: песни за ведро настроение, интересни репортажи и приятни срещи!

*ХапкаНадежда е инициатива,  свързана с даряването на вкусна, топла и качествена храна под формата на обяд/вечеря  за медиците в Ковид-отделенията, реанимациите и спешните центрове в страната. 

#ХапкаНадежда не може да ликвидира проблемите, които съществуват в здравната ни система от години, но е инициатива от Човека за Човека.

Повече от Нина Милошевич и нейния събеседник Никола Рахнев.

Всяка година в третия четвъртък на ноември, който вече отмина, производителите на вино във Франция пускат милиони бутилки „Божоле нуво“. Това е моментът да се отпразнува пристигането на новата реколта от първото червено вино за сезона. Заради коронавируса празникът се случи основно онлайн.

Ще Ви разходим по варненските пазари заедно с Таня Димитрова. Актуалният и търсен зеленчук в момента е зелето от сорт кьосе. 

* Едно от най-посещаваните места това лято във Варненска област беше Ботаническата градина „Маргарита“ в село Гроздьово, община Долни чифлик. През есента и зимата „Маргарита“ е затворена за посещения, но преди да хлопнат портите й с нейния създател се срещна Димитрина Дончева. 

* Репортаж от село Сенокос на кореспондента ни в Балчик Албена ИвановаТам приключи зографисването на храма „Св. Св. Константин и Елена“. Спиран и подновяван неколкократно през изминалите 15 години, проектът вече е на финала, разказа кметът на селото Красимир Георгиев. 

*Александър Йорданов ще ни представи един нетрадиционен музей. Точно, защото е нетрадиционен, е много възможно да го разгледате и вие. Иде реч за пътуващия рок музей на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. 

Очакваме Ви, със сигурност ще бъде приятно да сме заедно в морето на ранобудниците!

ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Гравитация нула” на 5 март

В „Гравитация нула” на 5 март с Мартин Николов -   100 години Варненски драматичен театър „Стоян Бъчваров – разказ за патрона на театъра; -   "Търсач на истини” – ретроспективна изложба по повод 60-годишнината на Георги Йорданов в Градската художествена галеря във Варна – представя я изкуствоведът Румен Серафимов; -..

публикувано на 05.03.21 в 13:24
Chart

#623 ТОП 20 (05.03.2021-12.03.2021)

публикувано на 05.03.21 в 11:37
местност Фичоза

НОВИЯТ ДЕН в петък, 5 март

Зачестиха сигналите от наши слушатели с оплаквания от неприятния въздух в домовете им заради неправилно използване от съседи на димоотводи и отдушници в кухните и мокрите помещения. Валерия Василева потърси за коментар Кристиана Атанасова – юрист и управляващ съдружник на фирма за професионално домоуправление. За рисковете и за нормативната..

публикувано на 05.03.21 в 05:57
Пролет в Париж, Франция

НА СВЕТЛО на 4 март с Валерия Василева

Съдбата на ОУ "Иван Рилски" - Варна - позицията на гражданите от протеста в защита запазването на 100-годишното училище и на Дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Общинският съвет във Варна днес обсъжда бюджета на общината за 2021 - акцентите от дискусията. Още две музикални събития има във Варна от фестивала „Традиция с бъдеще”..

публикувано на 04.03.21 в 13:22

"Новият ден" на 4 март 2021 г. с Димитрина Дончева

Единственият подлез в Белослав е в окаяно състояние. Как преминават жителите и какво прави общината? Протест против събарянето на варненското Основно училище „Свети Иван Рилски“ организират варненци тази сутрин. Репортаж от протеста. До къде стигна идеята за изграждане на т.нар. леко метро във Варна? Какво мотивира деца от Долни..

публикувано на 04.03.21 в 06:00

НА СВЕТЛО на 3 март, сряда

Репортаж от официалното честване на националния празник на България, 3 март във Варна; За първи път в историята Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България.  Димитър Балабанов, с когото ви срещнахме преди около година в ефира на Радио Варна, живее в Канада от близо 20..

публикувано на 03.03.21 в 13:59
Варненският вълнолом

"Море от... обещания" с Валери Великов

По-малко от два дни остават до началото на предизборната кампания. Сигурно, както преди почти всички парламентарни избори, ще чуем доста предложения и обещания за ударното развитие на Варна като морска столица. Предложения, които често са в сферата на фантазията или биват изтупвани от праха и поднасяни на избирателя, като нещо ново и уникално...

публикувано на 03.03.21 в 09:47