Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Позиция" с Валери Великов, на 28 ноември

На първа линия, но под линия... Общопрактиващият лекар от Варна Каролина Златева в разговор с Даниела Стойнова.

Националното преброяване на населението може да бъде отложено заради усложнената ковид обстановка . Подробности от директора на Териториалното статистическо бюро „Североизток” Деян Славов.

Новите противоепидемични мерки, които влязопа в сила от вчера вечерта коментираме заедно с доц. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН.

„Бизнесът сланинки и мазнинки вече няма, задават се протести на глада”. Мнението е на хотелиера Виктор Лучиянов в интервю на Албена Иванова.

Бюджет 2021 е предизборен и подкрепя тези, които най-малко са пострадали от кризата. Тезата е на бившия министър на икономиката Николай Василев, а подробностите са в интервюто му за „Позиция”.

Ще чуем историята на една жена от Добрич, която се заразява с Ковид-19 и остава под карантина на домашно лечение сама с детето си, което е аутист. В нелеката борба със заболяването тя губи майка си, която не успява да се справи с тежката инфекция. За подадената ръка дори от непознати, за мъката и надеждата, за преживения страх и тъга, разказва в репортажа си Мая Щърбанова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„На светло” на 18 януари с Мариела Димитрова

Днес в предаването ще имаме няколко теми с отношение към състоянието и подобряването на околната среда, вкл. как да я подобрим: Тази година екостикерите стават задължителни за всички автомобили – кога ще бъдат въведени и какво е необходимо за придобиването на такъв стикер в 15.20 часа ще чуем от Диян Драганов, председател на Съюза на..

публикувано на 18.01.21 в 12:33

"Новият ден" на 18 януари с Емилия Николова

На Атанасовден сутрешната молитва е на на отец Ясен Шинев, който служи във варненския храм "Свети Атанасий". Нивото на река Камчия се повиши след дъждовете. Какво отчита рибарят Иван Стоянов от рибарското селище?  Пчеларят Михаил Михайлов обяснява начина, по който функционира електронната платформа за предупреждение за пръскане с пестициди. Среща с..

публикувано на 18.01.21 в 05:05
Chart

#617 ТОП 20 (15.01.2021-22.01.2021)

публикувано на 15.01.21 в 20:53
Картина на Валентина Бъчварова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 януари със Светлана Вълкова

За 100-тния си рожден ден на 12 март Варненският театър подготвя юбилейно представление. С кои режисьори ще работи през 2021-а? Разговор с артистичния директор Веселина Михалкова Режисьорът проф. Пламен Марков: Театърът предизвиква асоциации извън преките си намерения Срив от 75% в общия брой на зрителите и приходите на кината,..

публикувано на 15.01.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 15 януари 2021 г. с Димитрина Дончева

Поредно заседание по делото във връзка с намеренията на „Русгеоком БГ” ЕАД да добиват газ в района на Генерал Тошево ще се проведе днес от 11 часа във Варненския административен съд. Интервю с инж. Иванка Казакова от инициативен комитет „За чиста България“. Промените във връзка с регистрацията на таксиметровите шофьори влизат в сила от..

публикувано на 15.01.21 в 06:00

Пътуваме към света на персите

Ще погледнем на Изток, към пейзажа от приказките на 1001 нощ. Ще се впуснем дълбоко в персийската действителност, защото пътуваме към Иран с умелия разказвач на своите спомени Стефан Бояджиев. Преди време той направи дълга обиколка в тази огромна страна, а в този път ще чуете втората част от неговите впечатления. Ще бъдем в древните градове..

публикувано на 14.01.21 в 18:00

НА СВЕТЛО на 14 януари с Валерия Василева

Управителят на МБАЛ - Балчик,  д-р Пламен Димитров за първата, белязана от ковид година на болницата и желанието за повече млади специализанти в болницата . Интервю с адвокат Христо Расташки за правната страна на ваксинацията срещу Covid-19. Актуална информация за епидемиологичната обстановка в областта от РЗИ-Варна. Студентските съвети искат..

публикувано на 14.01.21 в 13:44