Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"На светло" на 2 декември 2020 г. с Димитрина Дончева

Снимка: Д.Дончева

Защо варненци са принудени да чакат на опашка в студа пред сградата на РЗИ, след като са получили направление от личен лекар за PCR тест? Къде се губи връзката в така чаканото електронно направление и защо във Варна то все още не може да заработи?

Реакцията на коронавирусната инфекция е много субективна, коментира д-р Бисер Димитров – специалист по анестезиология в частен медицински център в Провадия. Интервю.

Все повече общуването се прехвърля в онлайн среда. Създават се различни социални мрежи, в които се оформят различни групи по интереси, които привличат все повече последователи и се разрастват. Много е трудно да бъде първоначално определено дали все пак тези групи не са опасни или не водят до негативни последици в участниците. С коментар по темата Диана Настева от Сдружение „Няма невъзможни неща”.

Трети ден продължава дистанционното обучение на първокласниците. Как се справят? Ще бъдем за малко в часовете на Виктор Тодоров, който учи в ОУ "Добри Чинтулов" във Варна.

Виртуалните спектакли днес от програмата на Международния театрален фестивал „Варненско лято”.

Ще изгубим ли себе си и човечността си заради страха от коронавируса? Отговор на този въпрос дава 17-годишната Елена Вутова от Добрич в есе  на тема „Промени ли ни изолацията към по-добро?“. Интервю.

Възможност за избор на оригинален подарък предоставя варненската галерия Юка.

Постиженията на варненския клуб по тенис на маса „Корабостроител 92”.

Пореден протест срещу масовите съкращения в Градски Транспорт - Варна се провежда днес. Репортаж.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#618 ТОП 20 (22.01.2021-29.01.2021)

публикувано на 22.01.21 в 18:41

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 22 януари със Светлана Вълкова

14 – 15 часа "Новатори от 80-те години на ХХ век“ – мащабна изложба откри годината в Градската художествена галерия – Варна 14-то издание на Международната графична изложба в „Папийон” „Из колекциите” 15 – 16 часа Фонд "Култура" ще подкрепя и проекти за културен туризъм - промени в насоките за кандидатстване по направленията на общинския фонд Първият..

публикувано на 22.01.21 в 13:40

НОВИЯТ ДЕН в петък, 22-ри януари

Българската соларна асоциация предлага малките производители на възобновяема енергия да могат да продават ток не само на небитови, но и на битови клиенти, например на съседите си. Още по темата след новините в 08.00ч. Изображение на Светите братя Кирил и Методий краси фасадата на ОУ „Васил Априлов“ във Варна. Рисунката беше направена..

публикувано на 22.01.21 в 06:05

НА СВЕТЛО на 21 януари с Валерия Василева

Психологът Добринка Горанова за прегръдката - застрашена ли една от най-съкровените прояви на любов и топлина да попадне в "червената книга" заради пандемията и социалната дистанция. Актуална информация за епидемиологичната обстановка във Варна и областта от брифинга на РЗИ и областния управител Стоян Пасев. Националната пациентска..

публикувано на 21.01.21 в 13:22

"Новият ден" на 21 януари с Емилия Николова

В Деня на родилната помощ разговаряме с проф. Емил Ковачев, управител на Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна и с  д-р Кателия Александров, един от водещите специалисти по репродуктивна медицина в страната. Могат да ли да бъдат укрепени скалите в Провадия, за да се предотвратят бъдещи срутвания, коментира кметът Жоро Илчев...

публикувано на 21.01.21 в 05:00

НА СВЕТЛО на 20 януари с Валерия Василева

До 12 юли всички автомобили в България трябва да притежават специален стикер с обозначение на екологичната категория на превозното средство и нивото на вредните емисии.  Репортерска проверка за организацията за обслужване на морските лица от Изпълнителна агенция ”Морска администрация" във Варна и коментар на директора, к.д.п. Живко Петров...

публикувано на 20.01.21 в 13:43

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 януари

Опашка от десетки чакащи моряци се образува всеки ден през Морската администрация във Варна. Някои споделят, че са чакали повече от пет часа. Според тях причината е, че работи само едно гише, а хората са много и това води до забавяне в обработката на документите. Моряците попитаха защо във Варна работи едно гише, а в Морската администрация в..

обновено на 20.01.21 в 08:47