Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" на 14 декември

Снимка: Аделина Ангелова, sofia.bg

Годините се топят като снежинки и изтичат с лекотата на морски пясък.

Камбаните на сърцата ни звънят празнично тези дни, уважаеми слушатели.

Здраве й любов ви пожелава нашият екип: Ваня Славова и Добромир Мързов!

Близо до морето, с неговия ритъм и уюта на второ студио в Радио Варна и този понеделник ще се постараем двата часа, в които ще сме заедно, да се почувстваме повече от добре!

Обичате ли да пишете писма? А получавали ли сте скоро хартиено писмо? За четвърти път се провежда инициативата "Коледа в писмо". За нея ще ни разкаже Светлана Вълкова.

Почти цяла година живеем във време на несигурност и неизвестност. Невидимият враг Covid-19 обърка планове, сметки, цели, обърка живота ни. На лично, социално, национално и международно ниво се търсят начини за справяне с пандемията. Докато очакваме системите да заработят, всеки от нас може да се погрижи за своето психично здраве и това на близките си. Как? Това се опита да разбере Мартин Николов в разговор с психотерапевт.

Да замениш родния Лас Палмас с Варна. Най-важната причина е любов, но има и още предпоставки. Олга Добрева гостува на испанеца Арон Салазар и неговата приятелка Марина Христова. Те живеят във Варна от две години и казват, че са доволни от живота си тук.

Наздравица от екипа на Радио Варна по повод 86-годишнината на РАДИОТО!

Какво е радиото за нас, работещите в него и за вас, които сте от другата му страна, ще разберете в ранното утро от 4 до 6 часа!

Обещаваме ви нежно и мелодично разсънване!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04

"Новият ден" на 25 февруари с Мариела Димитрова

Глобалната интернет мрежа става все по-бърза и всеобхватна, очаква се с навлизането на новата 5G технология възможностите й да бъдат почти необятни. Ще бъдем ли обаче, ползвайки 5G, по-уязвими като потребители? В 8.15 часа ще коментираме с Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. В 8.40 ще ви срещнем с Радан Мирянов..

публикувано на 25.02.21 в 06:27
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26