Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 29 март с Валерия Василева

Карадере
Снимка: www.wikimapia.org

Репортаж за система за SMS-известяване на пациентите за точния ден и час на ваксинацията и на лекарите за графика на доставка на ваксини. 

Много по-тежки са ограниченията в Словакия - разказва варненката Димитрина Стоянова, която от четири години живее в Братислава. 

Дължината на бюлетината от машиното гласуване за Варна и региона ще  е рекордна - 3,5 метра - подготовката за изборите коментира Велин Жеков, председател на Районната избирателна комисия.

Близо 4 часа продължи обществената дискусия за общия устройствен план на Община Бяла, който включва и Карадере - коментар на Павел Антонов, председател на Сдружение "Локални алтернативи за устойчиво развитие – ЛАЗУР". 

Сдружение „Таляна” ще вдъхнат живот на бившия склад за боеприпаси във Варна, построен още по времето на Османската империя през XIX век.

18-годишната варненка Михаела Иванова с артистичния псевдним Мишел Девор разказва за съчетаването на интересите си в различни изкуства - поезия, музика, сцена и кино.

Златен сезон за варненските борци – класически стил, които спечелиха в Бургас три златни медала - интервю със Светлозар Стоянов, главен треньор на клуб „Локомотив 93“.

Традиционната в понеделник рубрика "Лесна работа" с Даниела Иванова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Пеликаните в местността

НА СВЕТЛО на 18 май с Валерия Василева

"Зелени коридори" за ваксиниране без предварително записване  работят  в Добрич от днес, 18  май, до 28 май включително.  Ваксинационната кампания срещу Covid-19 във Варна - актуална информация от РЗИ 3313 зрелостници от Варненска област ще се явят утре на матура по български език и литература.  Днес отбелязваме 115 години от..

публикувано на 18.05.21 в 13:49

НОВИЯТ ДЕН на 18 май с Иван Барбов

По-малко от половин месец преди влизането в сила на електронните рецепти, неяснотите и въпросителните остават на дневен ред. Кои са основните причини за объркването на хората? Ще чуем коментар по темата на Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара. След 8.30 часа ще говорим за предстоящите инфраструктурни проекти на Община..

публикувано на 18.05.21 в 05:54

НА СВЕТЛО на 17 май със Светлана Вълкова

Варна се включи в Световния ден за борба с хипертонията Оградата по българо-турската граница отново падна Доброволци почистиха района около параклиса „Св. Св. Константин и Елена” в местността „Ментешето” Сезонът на трюфелите в Балчик е открит за туристи "Размяна на книги" - поредната зелена инициатива на "Академия за рециклиращо..

публикувано на 17.05.21 в 13:53

НОВИЯТ ДЕН с Мариела Димитрова

Началото, днес, на шестата Световна седмица за пътна безопасност /до 23-ти/ ще отбележим с г лавен инспектор Петко Камбуров , началник на сектор "Пътна полиция" - Варна . Интервюто с него е в 8.15 часа. В 8.40 часа за нерегламентираните сметища в местността „Перчемлията” и проблемите с почистването им, пради това, че се намира на..

публикувано на 17.05.21 в 06:47
Chart

#632 ТОП 20 (14.05.2021-21.05.2021)

публикувано на 14.05.21 в 19:56

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА НА 10 ГОДИНИ!

Празнуваме рожден ден с колеги, съмишленици и приятели! Акценти от седмицата: Поетът Станислав Пенев измести художника Георги Лечев за Голямата награда „Варна ” – ще чуем позициите на Мария Тодорова – председател на Комисията по култура и на изкуствоведа Румен Серафимов – куратор в Градската художествена галерия Сбогуване с..

публикувано на 14.05.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 14 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо жителите на курортното село Кранево, намиращо се на брега на морето, са готови за протест? Ще успеят ли граждани и институции да върнат чистотата във варненската местност „Перчемлията”? Кой ще стане „Най-добър млад шофьор на България”? Състезанието е във Варна. Тази вечер е старта на 51-вото поред Международно рали..

публикувано на 14.05.21 в 06:00