Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 30 март с Валерия Василева

Снимка: архив

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира пътеката на пациентите под карантина с Covid-19, когато се наложи консултация с лекар и постъпване в болница.

Хаос в организацията на ваксинирането на пациенти, регистрирани в националния електронен регистър и във Варна.

От първи април болницата в Девня затваря Ковид-отделението, всички медицински сестри са напуснали работа, с изключение на старшата, напуснали са и лекари. 

Днес следобед ще излязат пробите от замърсената вода за битови нужди в част от село Горен Близнак, Варненско.

За противоепидемичните мерки и ваксинацията в Малта разказва сънародникът ни Павел Маринов, който живее там.

Интервю с режисьора Димитър Радев за дебютния му филм "Рая на Данте".

Варна ще е домакин на европейско първенство по плажен хандбал през юли т.г.

"Карин дом" кани всички, които желаят да се включат като доброволци в пролетното освежаване на градината в дома.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 11 май със Светлана Вълкова

Запазване стабилността на държавата и организиране на следващите парламентарни избори са основните задачи на служебното правителство - интервю с бившият служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков Репортаж от патронния празник на варненското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” 11 май - професионален празник на библиотекарите, как беше..

публикувано на 11.05.21 в 13:35

"Новият ден" на 11 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Инициативна група внесе в Президентството на Република България подписка с искането арменецът Карен Алексанян, създателят на Двора на кирилицата в Плиска, да получи българско гражданство. Ще чуем председателя на инициативната група Искра Иванова от Варна, както и самият създател на музея Карен Алексанян. Как варненското ОУ „Свети Свети Кирил..

публикувано на 11.05.21 в 06:00

НА СВЕТЛО на 10 май с Мариела Димитрова

Срещи между предлагащи и търсещи работа в градовете Варна (10 май 2021), Пловдив (12 май 2021) и София (18-19 май 2021) организира ена от големите платформи за работа у нас. Това са 20-те "Национални дни на кариерата 2021". Какъв е интересът на търсещите работа ще чуем в репортаж в 14.20 часа от Двореца на културата и спорта. До края на май..

публикувано на 10.05.21 в 12:45

НОВИЯТ ДЕН на 10 май с Иван Барбов

След 8.00 часа ще ви срещнем с председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, с който ще коментираме натиска върху пазара на наемите. Защо все повече наемни жилища и търговски площи остават празни и има ли спад на цените на наемите? Каква е актуалната ситуация в туризма в момента, кога се очаква да има раздвижване..

публикувано на 10.05.21 в 05:53

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ на 10 май

По първи петли - 10 .05.2021 БНР-Радио Варна 04.00 – 06.00 часа Водещ: Ваня Славова И този понеделник няма да изневерим на стила на предаването, в което преобладават приятните теми от нашето ежедневие, съчетани с хубави български песни, за чиято селекция грижа има звукорежисьорът Венци Фотев. От кухнята на..

публикувано на 09.05.21 в 10:19
Овчар в село Искър, Варненско

НА СЕЛО в Искър с Мариела Димитрова

Тази събота, малко след 9 часа екипът на Радио Варна ще ви поведе на НА СЕЛО. Днес ще пътешестваме на северозапад във Варненска област, към община Вълчи дол и ще спрем в село Искър. Екипът ни е в състав: Добо Мързов - звукорежисьор, Румен Сарандев - форорепортер и Мариела Димитрова. Защо едно село в Североизточна България носи името на..

обновено на 08.05.21 в 16:43

"Позиция" с Валери Великов, на 8 май

Краткият мандат на 45-то Народно събрание – повече работа или повече шоу? Какво успяха да свършат и какво не народните предтавители? Накъде след предсрочните избори? Коментар на социолога Кънчо Стойчев. Промените в Изборния кодекс анализираме със зам.-председателя на Обществения съвет към ЦИК Стоил Цицелков. Страстите политически в..

обновено на 08.05.21 в 11:41