Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 7 април с Валерия Василева

Снимка: Pixabay

Световният ден на здравето и професионален празник на здравния работник през погледа на лекарите и на 18-годишната Стела Златкова, която мечтае да учи медицина, а сега работи активно в младежката организация на Българския червен кръст.

Ковид-ситуацията в област Добрич - леглата за лечение на наусложнени пациенти в МБАЛ- Добрич бяха увеличени с още 25 и са общо 105, изключително притеснителен е фактът, че интензивните легла, които са едва 8, стоят напълно заети вече повече от три седмици.

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва във Варна проверките преди Великден на складовете за храни - д-р Златина Димова коментира условията за съхранение на агнешкото месо, яйцата и т.н.

Възможните и невъзможни парламентарни конфигурации коментира социологът Цветозар Томов.

Репортаж за ефективността на пречиствателните станции за отпадни води по българското Черноморие и по-конкретно в курортния комплекс "Златни пясъци".

Днес се навършват 74 години от създаването на варненската опера - ще си спомним за първия художествен ръководител, световно известния тенор Петър Райчев.

Варненското литературно списание "Простори" на 60 години и с последен брой - коментар на литературния историк и критик Панко Анчев.

Баскетболен клуб "Черно море-Тича" - Варна е в сложна финансова ситуация, бъдещето му е под въпрос - интервю с президента д-р Георги Ганчев.

Кампанията "Искам да съм полезен. Рециклирай ме!" ще продължи четири месеца - подробностите от Румяна Киризиева от сдружение "БГ Бъди активен".

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15