Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 8 април с Валерия Василева

Онлайн на училище
Снимка: Веселина Киричева, Радио Варна

Окръжната прокуратура в Добрич разследва случай на побой над кмета на село Белгун, община Каварна, Благомир Станев, в нощта на изборите за нов парламент.

8 април е Международният ден на ромите - интервю с Кирил Станев, председател на Мешерето в село Слънчево, Варненско. 

Учениците се връщат в клас по график за присъствени учебни занятия- коментар на психолога Цвета Стоянова за последиците за децата от принудителната социална дистанция.

Актуална информация за епидемиологичната обстановка и за анти-ковид ваксините във Варна и областта от редовния брифинг на Регионалната здравна инспекция.

Постановката "Ако Фройд беше индиец" донесе "Златен кукерикон" на Държавен куклен театър - Варна.

Фалшивите новини за пандемията и как Европейският съюз се бори с тях.

Ясен Бонев - състезател по плуване на клуб „Астери“, спечели онлайн анкетата "Спортист на Варна" за месец февруари.

Ангелски криле от стомана в памет на загиналите мотоциклетисти вече се издигат на панорамната площадка по пътя за квартал "Галата" във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#628 ТОП 20 (09.04.2021-16.04.2021)

публикувано на 09.04.21 в 18:49
Творба на Кирил Златков от изложбата

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 9 април със Светлана Вълкова

Варненският куклен театър с награда "Златен кукерикон" за спектакъла "Ако Фройд беше индиец" "Златен Кукерикон" и за Мариан Бачев за ролята на Чаплин в едноименния мюзикъл на Държавна опера-Варна 100 години Варненски драматичен театър – знакови спектакли през 60-те Магьосникът Арсен с нова благотворителна инициатива за..

публикувано на 09.04.21 в 14:25

С "Хоризонти" през пясъците на Йордания до Мъртво море

Пролетта е идеалният сезон за следващата ни дестинация. Ще бъдем в земя с древна история, изпълнена с дъх на бадемов цвят, червени анемонии и гордеещата се с изяществото на черния ирис. Радиопътешествието ни ще ви отведе до пясъците на пустинята и до водите на Мъртво море. Наш домакин в Йордания ще бъде Нора Михайлова, която отлично познава Близкия..

публикувано на 09.04.21 в 09:05

НОВИЯТ ДЕН на 9 април с Иван Барбов

Ще запонем с репортаж за цените на някои от основните хранителни продукти. Предстои ли увеличение на цените на яйцата с наближаването на Великден? По темата ще чуем Ивелина Вълканова, експерт „Цени“ в Системата за агропазарна информация“. Кога и защо ще има паметник на големия френски певец и комозитор Шарл Азнавур във Варна? Как..

публикувано на 09.04.21 в 05:58

"Новият ден" на 8 април с Мариела Димитрова

Нов паркинг провокира напрежение сред живеещи в съседство. Живеещи в района на улиците "Македония" и "Хаджи Димитър" изразиха несъгласъгласие с начина, по който се прави нов паркинг – точно под балконите им. В непосредствена близост са ОУ”Васил Априлов” и детска площадка. В 8.10 часа търсим коментар от инж.Петър Гърбузов, директор на..

публикувано на 08.04.21 в 06:17

НА СВЕТЛО на 7 април с Валерия Василева

Световният ден на здравето и професионален празник на  здравния работник през погледа на лекарите и на 18-годишната Стела Златкова, която мечтае да учи медицина, а сега работи активно в младежката организация на Българския червен кръст. Ковид-ситуацията в област Добрич - леглата за лечение на наусложнени пациенти в МБАЛ- Добрич бяха увеличени с още..

публикувано на 07.04.21 в 12:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 април

Над 1000 становища срещу застрояването на Карадере са постъпили в община Бяла, съобщават от гражданската група "Да спасим Карадере" . Мненията се събираха в рамките на седмица след първото online обсъждане за предварителната визия за бъдещото общо устройство и развитие на община Бяла. Люба Батембергска от "Да спасим Карадере" ще разкаже..

публикувано на 07.04.21 в 09:39