Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 6 май с Валерия Василева

Гергьовска люлка в Добрич
Снимка: Архив

На Гергьовден гостуваме във варненското село Доброглед, където отглеждат стари и редки породи овце, благодарение на фермата на ветеринарния лекар Данаил Николов.

Военноморските сили отбелязаха във Варна празника на българската армия с тържествен ритуал и динамични демонстрации с участието на военнослужещи от Морския специален разузнавателен отряд, Морска вертолетна авиобаза "Чайка" и Флотилия бойни и спомагателни кораби. 

"Българинът вече обича модерното и забравя обредността, а тя е, която ни крепи към корените ни" - споделя краеведът професор Георг Краев.

В село Кичево се намира една от най-старите църкви във варненския регион, построена след Кримската война, която носи името на Св. Георги Победоносец. 

7 май е крайният срок за участие в инициативата "Спирка за разкази" на варненското сдружение "Кашалот".

Иконописецът от зографското ателие в Етнографския комплекс "Старият Добрич" - Павлин Пенев, рисува и реставрира икони повече от 35 години.

80 години от рождението на оперната легенда Гена Димитрова – разговор с нейния биограф, музикологът, журналист и дългогодишен продуцент в БНТ, д-р Магдалена Манолова.

Как израстват младите ни топ спортисти в чужбина - интервю с баскетболната ни надежда Борислава Христова.

Разказваме за още едно място, свързано с името на Свети Георги Победоносец, чиято памет църквата отбелязва днес - манастирът в района на Кремиковци край София.ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#637 ТОП 20 (18.06.2021-25.06.2021)

публикувано на 18.06.21 в 19:38

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 юни със Светлана Вълкова

100 години Варненски драматичен театър Международният театрален фестивал "Варненско лято" се завръща на живо Международният фото салон Варна и тази година на открито Българският фотограф Делян Вълчев показва портрети от метрото на Ню Йорк „На Север от Изтока” - авторски концерт на Даниела Белчева Галерия 8 празнува 33-ти рожден..

публикувано на 18.06.21 в 13:25

НОВИЯТ ДЕН на 18 юни с Иван Барбов

Има ли вече туристи на Златни пясъци и какви мерки предлагат от Българската хотерлиерска и ресторантьорска асоциация за решаването на проблемите в сектора? Разговор със Станислав Стоянов, заместник-председател на БХРА. Дни на отворените врати днес и утре организира най-големият IT център в Североизточна България. Повече за програмирането..

публикувано на 18.06.21 в 05:54

"На светло" на 17 юни 2021 г. със Сияна Спиридонова

Лечение на Ковид - 19 с реконвалесцентна плазма Как върви ваксинационната кампания във Варна? Ваксинират ли се деца? Отговорите от д-р Каролина Златева - заместник-председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна. Специализирана младежка трудова борса се провежда от Агенцията по заетостта във Варна Започва първият етап от приема..

публикувано на 17.06.21 в 14:00
Плаж Камчия

"Новият ден" на 17 юни 2021 г. с Димитрина Дончева

Има ли недостиг на спасители по варненските плажове това лято и проявяват ли интерес младите хора към професията на водния спасител? Система за GPS проследяване и контрол на джетове,  малки плавателни съдове, offroad автомобили и всякакъв вид е-превозни средства, разработи варненска фирма. Ще осигури ли тя повече безопасност за хората? Има..

публикувано на 17.06.21 в 06:00
Фестивален и конгресен център във Варна

НА СВЕТЛО на 16 юни с Валерия Василева

4096 седмокласници и 3400 десетокласници във Варна и региона се явиха на националното външно оценяване по български език и литература днес. Репортаж от село Николаевка за нагласите на местните хора за начина на гласуване на парламентарните избори на 11 юли. Изложбата "Дипломация през сърцата на два народа", подредена от днес до 10 юли в Държавен..

публикувано на 16.06.21 в 14:44

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 юни

Бъдещето на научно-изследователския кораб "Академик" и издирването на черната кутия на падналия край Шабла изтребител са теми в разговора с директора на Института по океанология към БАН доц. Николай Вълчев, който ще е гост в студиото. Фотоконкурс „140 години Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ се организира по повод..

публикувано на 16.06.21 в 09:22