Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 12 май с Валерия Василева

мега пиано
Снимка: Фейсбук/Mega Piano Bulgaria

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, положи клетва днес - коментар на доц. Тошко Петров, д-р на политическите науки, ръководител на катедра „Социални и правни науки” в ТУ-Варна.

125 години от създаването на Тракийското дружество във Варна отбелязаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на патрона на организацията - капитан Петко войвода, на площад "Тракия". 

Отбелязваме Международния ден на сестринството - интервю с Райна Бояджиева, председател на УС на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във Варна .

Общините Стара Загора и Враца ще бъдат първите в страната с изцяло електрифициран и въглерод-неутрален обществен транспорт след 2023-та година.

За десети път във Варна ще се проведе Нощта на литературата - тази вечер на две открити пространства ще бъдат представени девет произведения от осем европейски държави – Италия, Полша, Великобритания, Северна Македония, Португалия.

Учениците от СУУНЗ "Проф. д-р Иван Шишманов" във Варна имат възможност да участват в проекта "Заедно по ноти" и да свирят на най-голямото пиано в света - репортаж за магията на Мега-пианото

Христина Козарева е програмист по професия и отличен бегач на дълги разстояния - класира се четвърта на варненския маратон преди дни.

Репортаж от гражданския протест за връщане на статута „защитена гора” на местността Горна Трака във Варна.ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна - централен плаж

НА СВЕТЛО в понеделник, 21 юни

14.00 - 15.00ч. Какво е състоянието на подлезите във Варна след дъждовете през изминалите дни? Репортаж на Иван Барбов; Членове  на висшия мениджмънт на най-големите туроператорски фирми в Германия, журналисти и представители на туристическия бранш, пристигат на посещение във Варна. Повече в репортажа на Даниела Стойнова: Форум за..

публикувано на 21.06.21 в 11:19

НОВИЯТ ДЕН на 21 юни с Мариела Димитрова

Тази година жътвата ще закъснее с около две седмици, заради хладната пролет, която забави засаждането и дъждовете. Но валежите като количество, засега са благоприятни за зърнените култури. Защо обаче земеделците масово не застраховат културите срещу природни бедствия, след две поредни години на суша, в 8.15 часа ще коментираме с производителя..

публикувано на 21.06.21 в 06:12
Chart

#637 ТОП 20 (18.06.2021-25.06.2021)

публикувано на 18.06.21 в 19:38

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 юни със Светлана Вълкова

100 години Варненски драматичен театър Международният театрален фестивал "Варненско лято" се завръща на живо Международният фото салон Варна и тази година на открито Българският фотограф Делян Вълчев показва портрети от метрото на Ню Йорк „На Север от Изтока” - авторски концерт на Даниела Белчева Галерия 8 празнува 33-ти рожден..

публикувано на 18.06.21 в 13:25

НОВИЯТ ДЕН на 18 юни с Иван Барбов

Има ли вече туристи на Златни пясъци и какви мерки предлагат от Българската хотерлиерска и ресторантьорска асоциация за решаването на проблемите в сектора? Разговор със Станислав Стоянов, заместник-председател на БХРА. Дни на отворените врати днес и утре организира най-големият IT център в Североизточна България. Повече за програмирането..

публикувано на 18.06.21 в 05:54

"На светло" на 17 юни 2021 г. със Сияна Спиридонова

Лечение на Ковид - 19 с реконвалесцентна плазма Как върви ваксинационната кампания във Варна? Ваксинират ли се деца? Отговорите от д-р Каролина Златева - заместник-председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна. Специализирана младежка трудова борса се провежда от Агенцията по заетостта във Варна Започва първият етап от приема..

публикувано на 17.06.21 в 14:00
Плаж Камчия

"Новият ден" на 17 юни 2021 г. с Димитрина Дончева

Има ли недостиг на спасители по варненските плажове това лято и проявяват ли интерес младите хора към професията на водния спасител? Система за GPS проследяване и контрол на джетове,  малки плавателни съдове, offroad автомобили и всякакъв вид е-превозни средства, разработи варненска фирма. Ще осигури ли тя повече безопасност за хората? Има..

публикувано на 17.06.21 в 06:00