Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"На светло" на 10 юни 2021 г. със Сияна Спиридонова

Проследяваме хронологичния обзор на инцидента от вчера. Подробности за операцията по търсене и спасяване на пилота на МИГ-29.

Следим и провеждащия се край Варна национален семинар на тема "Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд".

Писателят Бойко Беленски ще представи двата си исторически романа - „Да каже нявга народът”, посветен на Христо Ботев и „Любовта на патриарха” – за жените и музите в живота на Иван Вазов.

100-годинишнината на Съюза на слепите в България честват неговите членове през тази година. Днес започва кулминацията на четването с Национален двудневен шах турнир.

Наградиха днес победителите в училищния конкурс на 1-ва езикова гимназия под патронажа на евродепутата Емил Радев.

Акценти от заседанието на постоянната комисия “Наука и образование” към Варненския общински съвет

В минутите за култура ще Ви срещнем с известния пианист проф. Людмил Ангелов, който ще ни разкаже за предстоящия си концерт в рамките на Междунаридния музикален фестивал "Варненско лято".

Ще чуем и художника Явор Витанов, който ще представи изложбата си „40 години в изкуството”, която открива днес във Варна.

Покана за още една изложба - "Мигове от пътя" ще ни отправи Христо Йотов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 юни

Бъдещето на научно-изследователския кораб "Академик" и издирването на черната кутия на падналия край Шабла изтребител са теми в разговора с директора на Института по океанология към БАН доц. Николай Вълчев, който ще е гост в студиото. Фотоконкурс „140 години Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ се организира по повод..

публикувано на 16.06.21 в 09:22

НОВИЯТ ДЕН на 16 юни с Мариела Димитрова

Необходим е регламент на задълженията на работодателя и работника за работата от дома за времето, когато няма да сме в извънредно положение. В него трябва да е ясно работодателя поема ли интернета на работника, осигурява ли му техниката, с която ще работи и най-вече води ли се „трудова злополука” случай на инцидент в работно време, както в..

публикувано на 16.06.21 в 06:27
Катрин Тасева

НА СВЕТЛО на 15 юни с Валерия Василева

Местният парламент във Варна днес заседава присъствено за първи път от много време след началото на пандемията от Covid-19 - репортаж с акцентите от сесията на Общинския съвет. Семинар на тема "Опорни точки за работа с деца аутисти" се провежда днес и утре във Варна - интервю с обучителя д-р Весела Банова – психоаналитик, клиничен психолог и..

публикувано на 15.06.21 в 13:41

НОВИЯТ ДЕН на 15 юни с Иван Барбов

След 8.00 часа ще разберем има ли риск за реколтата от зърнени култури и овошките в Източна България, след падналите напоследък обилни дъждове или те са по-скоро благоприятни? Отговорите – в репортажа на Мариела Димитрова. С какви инфраструктурни проблеми се сблъскват живеещите в Селищно образувание „Добрева чешма“ край Варна? След..

публикувано на 15.06.21 в 05:56

"На светло" в понеделник, 14 юни

Награждаване на кръводарители и хора дарили рековаленсцентна плазма организираха БЧК-Варна съвместно с Кръвния център в града. Поводът – 14 юни Световен ден на доброволния кръводарител. Репортаж на Даниела Стойнова; Репортаж от две комисии, които заседават днес - "Архитектура и градоустройство“ и „Собственост и стопанство“ към варненския..

публикувано на 14.06.21 в 10:34

"Новият ден" на 14 юни 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо над 100 хиляди български граждани, които са преболедували COVID - 19, не могат да получат цифрови COVID сертификати на ЕС? Летище Варна и полетите през лято 2021 г. Каква е организацията за изпитите на седмокласниците и в кои случая те няма да могат да се явят на изпит по национално външно оценяване? Здравна рубрика на доктор Людмила..

публикувано на 14.06.21 в 06:00

По първи петли на 14 юни

И този понеделник от 4 до 6 часа Ваня Славова и Добромир Мързов ще бъдат сред най-ранобудните.  Ще започнем седмицата с уханието на вкусни закуски от фурната на нашите редовни слушатели Даниела и Димчо Димови от пекарната във Вълчи дол. Ще надникнем в тефтера със стари рецепти. На гости при семейство Димови беше Нина Милошевич. А покрай меката душа на..

публикувано на 13.06.21 в 19:14