Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 28 юли с Валерия Василева

Актуална информация за епидемичната обстановка от заседанието на областния кризисен щаб във Варна.

Коментар за мерките за екипажите на кораби във връзка с пандемията от коронавирус.

Граждани вече могат да подават сигнали за незаконни дейности в горите чрез мобилно приложение "Защити гората". 

В Университетска ботаническа градина – Балчик  е монтирана високоточна станция, която ще регистрира сигналите на Глобалните навигационни спътникови системи при опасни явления. 

Неподправените истории на 14 възрастни двойки от селата Паволче и Челопек показват във фотоизложба "Босонога обич" в бургаското кътче "СимБиотично" близо до Атанасовското езеро.

Държавното първенство по ветроходство в клас "Конрад-25 Р" завърши с първо място за екипажа с шкипер Богомил Пехливанов от спортен клуб "Синева" – Варна.

Нов спектакъл за възрастни - "Гларус ретро кабаре“, на Лятната сцена на Държавен куклен театър – Варна с премиера на 30 юли.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Актуална информация и коментари за икономическите и екологичните измерения на морската катастрофа край защитената местност "Яйлата". Интервю с Деян Славов - директор на Териториално статистическо бюро - Североизток, за междинните данни от преброяването. Репортаж от делото срещу нередностите в Общия устройствен план (ОУП) на Варна. В..

публикувано на 28.09.21 в 13:15

"Новият ден" на 28 септември 2021 г. с Димитрина Дончева

Европа не разполага с необходимите ресурси, за да се реализират целите на Зелената сделка за въглеродно неутрална икономика. Какви са причините? Коментар на енергийния експерт Боян Рашев. Защо България изостава в рекламирането си като безопасна и интересна дестинация и докъде стигна развитието на бранда „Черноморска кухня“? Интервю с..

публикувано на 28.09.21 в 06:00

"На светло" на 27 септември 2021 г. със Сияна Спиридонова

В Световния ден на туризма - 27 септември, посещаваме туристическото изложение "Туризъм - експо - дестинация Варна", което започна днес в морската столица. От 1 до 3 октомври за 13-и пореден път ще се проведе разпродажбата „Между приятели” на запазени детски стоки в Спортна зала във Варна. Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ откри..

публикувано на 27.09.21 в 13:32

НОВИЯТ ДЕН на 27 септември с Мариела Димитрова

Държавата започна незабавни действия по освобождаването на заседналия край Яйлата кораб Vera SU. Операцията реално все още не е започнала. Очаква се да бъде разтоварен частично товарът на Vera Su преди да се премине към опит за изтеглянето на кораба. Междувременно, в официално писмо на сдружение "Черноморски изгрев" , изпратено до..

публикувано на 27.09.21 в 06:36
По първи петли

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ на 27 септември с Иван Барбов

Още преди изгрев слънце, ранобудният екип от Варна на предаването „По първи петли“ по програма „Хоризонт“ - Иван Барбов и звукорежисьора Добромир Мързов, ви кани на една вълнуваща сутрешна среща, изпълнена с много интересни теми и музикално настроение.  Очакваме и вашите поздрави за близки, любими хора и приятели и на електронната ни поща..

публикувано на 27.09.21 в 03:48

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 септември със Светлана Вълкова

Започна 39-ият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза” – гост Камен Балкански – изпълнителен директор на ИА „Национален филмов център” Филмът "Живот от живота" на режисьора Стефан Командарев спечели голямата награда на 19-то Международния фестивал на Червенокръстките и здравни филми..

публикувано на 24.09.21 в 13:30
Chart

#648 ТОП 20 (24.09.2021-01.10.2021)

публикувано на 24.09.21 в 08:09