Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 15 декември с Иван Барбов

Снимка: Петра Дечева 13 г.,ОДК Варна

В мразовитото утро на 15 декември, докато слънцето все още се крие зад гъстата облачна завеса, „Новият ден” изгрява с топлината на усмивката и доброто настроение в ефира на Радио Варна.

Прогнозата за сутрешните радиоявления е пороен дъжд от интересни теми, 3 до 4 бала вълнение на актуалните новини и високи градуси на доброто музикално настроение.

Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Петър Венков ви канят на вълнуваща среща в ефира от 6.00 до 10.30 часа.

Ето и акцентите днес:

Сметопочистването и сметоизвозването във Варна преминава на зимен режим. Как ще се обслужват контейнерите през студените месеци и защо зачестяват сигналите на граждани за проблеми с боклука? Отговорите на тези и още въпроси за чистотата в града ще научим от Тодор Колев, директор на Дирекция „Екология и опазване на околната среда” към Община Варна.

Честото и продължително спиране на тока е ежедневие за жителите на четири села в община Аврен през зимните месеци. Сред тях е село Болярци, където от енергото организираха мобилна приемна. Повече за ситуацията там, разказва кемтския наместник Мариана Димитрова.

След 9.00 часа ще ви срещнем с варненеца Павел Андреев, който е един от двигателите на благотворителната кампания за даряване на спално бельо за болниците.

Безплатни профилактични гинекологични изследвания организира варненската АГ-болница. Какво включва профилактиката и как желаещите могат да се запишат, ще научим от гинекологът д-р Цветомир Къчовски.

В 9.40 часа започва рубриката „Землевеж” с Павло Славов.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Ще ви срещнем с призьорите в конкурса за коледна картичка, организиран от Община Добрич.

Какви капани крие пазаруването по празниците? За какво да внимават потребителите при големите намаления на цените и какви са най-честите психологически трикове, които използват търговците. Ще чуем доц. Събка Пашова, ръководител на Центъра за качество на стоките и потребителска защита към Икономическия университет във Варна, както и психолога Добринка Тотева-Горанова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 14 октомври в "От другата страна" по Радио Варна

На 14 октомври в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Marty Friedman (екс-MEGADETH, екс-CACOPHONY). Разговор с Николай Атанасов (екс-AGENT STEEL) за новия едноименен албум на немската траш банда REZET. Представяне на дебютното EP на Алекс Киров "Emerald Valley". В предаването ще звучи музика на:ABYSMATIC, DEADSCAPE,..

публикувано на 14.10.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 14 октомври със Светлана Вълкова

Репортаж от пресконференцията на бившия кмет на Варна  на тема: „Карантината – Костинброд 2“ Разговор с астронома и астрофотограф Емил Иванов, който  снима Северното сияние над аксаковското село Кичево Информация за пътната обстановка през изминалата седмица във Варна от началника на сектор "Пътна полиция" - Петко Камбуров..

публикувано на 14.10.24 в 12:47
Грациозните лебеди във Варна

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 14 октомври

Православната ни църква чества паметта на Св. Параскева (Петка); Предстоящият ремонт по пътя от Евксиноград към Златни пясъци се отлага със седмица - още подробности от кмета на Община Варна Благомир Коцев; До 25 октомври тече подготовката за реакция при усложнени есенно-зимни условия в община Балчик, как ще става докладването за обстановката?..

публикувано на 14.10.24 в 06:32

"По първи петли" на Петковден с Ваня Славова

Добро утро, уважаеми слушатели и приятели на предаването "По първи петли". Пред микрофона е Ваня Славова, а зад пулта Милица Панайотова. Този е екипът във второ студио на Радио Варна, който се надява, че днес, на 14 октомври, Петковден, ще сподели с вас заедно празника в делника. Ще се чувстваме добре заедно. Защото животът е..

публикувано на 14.10.24 в 03:51
автор: Васил Василев

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 11 октомври със Светлана Вълкова

По повод професионалния празник на архивистите гостува Владимир Владимиров - директор на Дирекция "Регионален държавен архив" - Варна, с отдели: Варна, Добрич, Шумен и Търговище Нови модули от Образователната програма за ученици на Градската художествена галерия – Варна „Вдъхновено“ – изложба живопис на Васил Василев „Както ви..

публикувано на 11.10.24 в 10:52

НА СВЕТЛО на 10 октомври с Мариела Димитрова

Какво ще предприеме ТАСРУД срещу вандализма над машините за билети – коментар на управителят на общинското предприятие Георги Киряков е 14.20 часа. На днешния 10 октомври отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Тази година темата на кампанията е „Психично здраве на работното място“ – тематични съвети от психолога Валентина..

публикувано на 10.10.24 в 13:13

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 10 октомври

На 10 октомври Българската Православна Църква чества паметта на Свети 26 Зографски мъченици; Нетипичен цъфтеж на плодни дръвчета през есента - какви са причините разяснява агрометеоролога Мирослав Ганчев; Доброволци ще почистят централния плаж във Варна след края на активния летен сезон. Инициативата е планирана за тази събота, 12 октомври,..

публикувано на 10.10.24 в 05:56