Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

POST FACTUM на 20 януари, с Валери Великов

Заледяване
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заледени улици и тротоари. Как опитват да се справят с проблема във Варна и как успяват да се справят в Добрич? Слушаме Тихомир Тимов от община Варна и Калин Рачев от фирмата, който поддържа уличната мрежа в Добрич през зимата.

Преценям, антиваксър и изчегъртване са най-употребяваните думи на 2021-ва. Това показа проучване, проведено на платформата за грамотност „Как се пише?“. Доротея Николова от „Как се пише?” с подробности.

Проект за  интелигентна система за външно изкуствено осветление в част от район „Младост” и квартал „Възраждане”- трети и четвърти микрорайон във Варна представиха днес в Община Варна. Подробностите са от Даниела Стойнова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 16 май с Иван Барбов

В Международният ден на светлината, минути след изгрева на слънцето, ще изгрее и новата седмица в ефира на Радио Варна. Приятният морски радиобриз ще ни повее с интересни теми, актуални новини и хубава музика. Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьора Венци Фотев ви очакват на познатите честоти за една вълнуваща сутрешна..

публикувано на 16.05.22 в 06:15
Мая Манолова и Мика Зайкова

"Позиция" с Валери Великов, на 14 май

Днес в „Позиция“ ще чуете: - Министърът на образованието Николай Денков /интервю на Даниела Стойнова/ - Варненският депутат от ДПС Ерджан Ебатин - Председателят на новоучредената партия „Изправи се България“ Мая Манолова - Финансистът Веселин Моров /разговор на Александър Йорданов/ - Финансовият анализатор Мика Зайкова..

публикувано на 14.05.22 в 08:30
Chart

#674 ТОП 20 (13.05-20.05.2022)

публикувано на 13.05.22 в 19:23
Картина на Милко Божков

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА НА 11 ГОДИНИ

Кои ще са носителите на Награда Варна тази година? Общинските съветници от Комисията по култура намалиха сумата за фонд „Култура“ с 200 хиляди лева, как реагираха независимите артисти? Книгата на Захари Карабашлиев „Опашката“ стана Роман на годината на фонд "13 века България" Журналистката Лиляна Трънкова представя новата си книга..

публикувано на 13.05.22 в 13:25

С "Хоризонти" към Царството на зелениката

Днес ще ви разкрия Царството на зелениката. Това е една колкото лесна, толкова и уникална екопътека в Странджа. Зелениката е ендемичен вид, съществуващ на нашата планета милиони години, а единственото време, в което може да се види как цъфти е втората половина на месец май и първата седмица на юни. Наш водач ще бъде фотографът, чието хоби е българската..

публикувано на 13.05.22 в 08:42
Покривна палатка

НОВИЯТ ДЕН на 13 май с Мариела Димитрова

Първо извънстолично издание на специализирано изложение за къмпинг туризъм, караванинг и занимания на открито се открива днес във Варна и ще продължи до неделя. В 8.10 часа още за събитието от неговия организатор Мариана Вълчева. В 8.40 часа е срещата ни с деветгодишния Михаил Рафаилов от Варна, който стана носител на Купата на България по..

публикувано на 13.05.22 в 05:59
български пощи

POST FACTUM с Валери Великов, на 12 май

През месец май „Български пощи” ви чести Баба Марта или как едно писмо пропътува 80 километра за 75 дни...! Синдикатът на българските медицински специалисти подготвя ефективна стачна на медицинските сестри. Това съобщи председателят на синдиката Мая Илиева. Датата, в която сестрите ще спрат работа, ще бъде уточнена допълнително...

публикувано на 12.05.22 в 16:48