Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Позиция" с Валери Великов, на 22 януари

Снимка: Румен Сарандев

В 12 часа започва протест в защита на Дом „Младост” във Варна. В него, според организаторите се очаква да се включат много варненци. Тази седмица стана ясно, че до две години е възможно да се реализира проектът за новия дом „Младост”, който ще продължи да бъде медицински и спа център, но ще има и жилищна част. Слушаме архитект Красимира Костова - проектант на обекта, главния архитект на Варна Виктор Бузев и един от организаторите на протеста – Николай Танчев от Фондация „Гея”.

Общественият транспорт да бъде финансирана 50 на 50 - от общините и от държавата. За това настояват от Съюза на транспортните синдикати в България.  Интервю с Екатерина Йорданова-председател на Съюза на транспортните синдикати в България.

Прецезиране на транспортните схеми и цените на абонаментните карти, или как високите цени ни тока и горивата се отразяват върху градския транспорт във Варна, Бургас и други градове. Разговор с председателя на Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура” Виктор Чаушев.

Ще бъде ли разширен пътя Варна-Добрич? Говорим с добричкия депутат от БСП Мая Димитрова, която зададе парламентарен въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Новите противоепидемични мерки – коментар на специалиста по медицинско право Мария Петрова.

Оставката на Сотир Цацаров, реформите на специализираните съд и прокуратура, бъдещето на Висшия съдебен съвет са теми в интервюто с адвокат Михаил Екимджиев.

На финала на „Позиция” очаквайте пряко включване на Даниела Стойнова, преди началото на протеста в защита на Дом „Младост”.


ВИЖТЕ ОЩЕ
автор: Милен Маринов

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 27 май със Светлана Вълкова

Нерадостните мисли на художника Милко Божков за българската култура Отзвук от награди „Варна“ в областта на културата, ще чуем галеристката Ваня Маркова, художника Цветан Кръстев, диригента Страцимир Павлов, артистичния директор на Варненския драматичен театър Веселина Михалкова, директора на Варненския куклен театър Вера Стойкова, актьора..

публикувано на 27.05.22 в 12:39

"Новият ден" на 27 май 2022 г. със Сияна Спиридонова

Жители на Шабла и Каварна се вдигат на протест срещу закриването на Районния съд в Каварна и прехвърлянето му в Районен съд- Балчик. Протестът е насрочен за днес - 27 май, от 7.30 часа в село Дуранкулак, на изхода на селото в посока Граничния контролно-пропускателен пункт. Над 58 000 ученици се явяват днес на националното външно..

публикувано на 27.05.22 в 05:25
На бал в кофата на багера...

POST FACTUM с Валери Великов, на 26 май

Украинските бежанци продължават да напускат България и се завръщат в Украйна. Една от причините е неяснотата какво ще се случи след по-малко от седмица, когато бежанците трябва да напуснат хотелите, в които са настанени. Какво се случва на граничния пунк при Дуранкулак, ще обясни, пряко по телефона, д-р Артюн Еринозов - директор на Облаластния..

публикувано на 26.05.22 в 16:41
Варна, пл.

НА СВЕТЛО на 26 май с Валерия Василева

Изцяло реконструирана е бронзовата скулптура на богинята на лова Диана и вече е монтирана на ново място на площад „Съединение“ във Варна . Край Варна започна XI-ят Конгрес по хранене с повече от 200 участници интервю с проф. д-р Божидар Попов. В Технически университет – Варна днес беше официално открита модерна зала към център..

публикувано на 26.05.22 в 14:17

"Новият ден" на 26 май 2022 г. с Димитрина Дончева

Каква е причината за неокосените тревни площи в междублокови пространства, паркове и градини във Варна? 9-годишният Михаил Рафаилов от Варна е най-малкият катерач в България, който изкачи близо 400-метровата вертикална Централна стена край Враца. Как постигна този своеобразен рекорд и за какво друго предизвикателство се подготвя? Защо се..

публикувано на 26.05.22 в 06:00
Морето във Варна

НА СВЕТЛО на 25 май с Валерия Василева

Съдбата на бежанците от Украйна след 31 май – обзор на ситуацията във Варна и по Черноморието – на север и на юг. Семейство в неравностойно социално положение живее 60 години в държавно жилище от фонда на „Жилфонд“ във Варна, което обаче е продадено на безценица от бившия областен управител. Инфраструктурни проблеми поставят..

публикувано на 25.05.22 в 15:25
Chart

#676 ТОП 20 (27.05-03.06.2022)

публикувано на 25.05.22 в 09:04