Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 юли със Светлана Вълкова

Акценти от Международния музикален фестивал „Варненско лято“

Катя Зографова представя новата си документална книга "Бележити жени на/за България"

Атанас Атанасов поставя на варненска сцена „Клетка за пеперуди“

Милко Божков дари ценна картина на Варненската художествена галерия

Кина Петрова и Альоша Кафеджийски с изложба за 34-ия рожден ден на Галерия 8

Васил Василев показва живопис в Художествен музей „Георги Велчев“

В рубриката „Обективно“: гост фотографът Владислав Лепоев, съвети от Бенджи как се снима пейзаж 


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 18 август

Последен ден от първата сесия за приобщаване на децата на украинските бежанци към българската образователна система. Репортаж на Даниела Стойнова. Гост в студиото и Ивайло Спасов от детския фонд на ООН - УНИЦЕФ, които са сред инициаторите и организаторите на сесиите. За политическата ситуация говори политологът Татяна Буруджиева. Еко работилница за..

публикувано на 18.08.22 в 14:00
Chart

#685 ТОП 20 (19.08-26.08.2022)

публикувано на 18.08.22 в 11:06

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 18 август

Отбелязваме Международния ден на фаровете, 18-ти август. Среща с Наньо Нанев – който работи на шабленския фар вече повече от 30-сет години;   Осмото издание на „Най-дългата вечеря на плажа“ ще се проведе тази събота (20 август) във Варна. По традиция събитието ще се състои на Аспаруховия плаж. Разговор с кмета на район „Аспарухово” Ивайло..

публикувано на 18.08.22 в 05:00

"Новият ден" на 17 август

Големият пик на цените на хранителните продукти беше през пролетта. Оттогава обаче се наблюдава една права линия – т.е цените нито се понижават, нито се покачват. Дали обаче това не е затишие пред буря и стимулира ли инфлацията търговията с некачествени продукти? Репортаж по темата на Иван Барбов. Все по-често хората търсят..

публикувано на 17.08.22 в 06:15

НА СВЕТЛО на 16 август със Светлана Вълкова

Н а детската площадка до Зоопарка във Варна ще бъде монтирана специална въртележка за деца с двигателни затруднения Информация за предстоящата Есенна академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми С работа на стол човек може да се „сдобие” с т.нар. Синдром на карпалния тунел. Какво е това? Представители..

публикувано на 16.08.22 в 12:15

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 16-и август

Август – месецът на отпуските, но и на кражбите от дома. Какво съветват от полицията?; Нови 8 500 пътни полицаи ще контролират скоростта и ще следят за поведението на шофьорите по пътищата. Дали мерките ще дадат резултат и какви са версиите за катастрофата на магистрала "Тракия", при която сръбски автобус с деца излезе от пътното платно?..

публикувано на 16.08.22 в 05:59

НА СВЕТЛО на 15 август със Светлана Вълкова

Репортаж от празничните събития в Деня на Варна К.д.п. Борислав Георгиев Арнаудов за любимия си град История от началото на миналия век: Първите асфалтирани улици в България са във Варна Разходка до остров „Света Анастасия“, който също празнува на 15 август Най-дългата рисунка за празника на Варна За иконографската..

публикувано на 15.08.22 в 12:27