Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На 4 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 4 юли в "От другата страна" по Радио Варна

Специално интервю с Chris Boltendahl (GRAVE DIGGER). Разговор с Ангел Каспарянов за едноименния дебют на ME AND MY DEVIL. В "Мазето на Вакашински" – Ясен Вакашински и Иван Шентов (FEEDBACKER) представят изданията на "Kontingent Records".

В предаването ще звучи музика на:АУДИОСФЕРА, ROADWIRE, ПРОЛЕТАРИИ, RAZGRUHA, FASHIONGORE, STRYPER, WHITESNAKE, SAOR, SPHINX и др.

"От другата страна" вече започва в 21 часа и  продължава до полунощ!

Интервютата с българските групи и музиканти можете да чуете в подкаста на предаването.  

"От другата страна" се излъчва всеки понеделник от 21:00 до 24:00 ч. и може да бъде слушано на следните честоти: Варна 103,4 MHz; Добрич - 88,7 MHz; Бургас - 88,5 MHz; Провадия - 88,9 MHz; за Черноморието - 98,2 MHz или по Интернет на адрес: https://bnr.bg/varna, http://player.bnr.bg и www.predavatel.com. Официален сайт - www.otdrugatastrana.info.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 15 август със Светлана Вълкова

Репортаж от празничните събития в Деня на Варна К.д.п. Борислав Георгиев Арнаудов за любимия си град История от началото на миналия век: Първите асфалтирани улици в България са във Варна Разходка до остров „Света Анастасия“, който също празнува на 15 август Най-дългата рисунка за празника на Варна За иконографската..

публикувано на 15.08.22 в 12:27

НОВИЯТ ДЕН на 15 август с Иван Барбов

„Тоя български град Варна, така чудесно кацнал на черноморския бряг, над зелените талази….“, цитат от пътеписа на Иван Вазов „Един наш черноморски бисер“, който е посветен на град Варна. Празникът на този черноморски бисер ще бъде във фокуса на сутрешната програма на Радио Варна на 15 август. На един приятен морски радиокруиз ви..

публикувано на 15.08.22 в 06:14

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 август със Светлана Вълкова

"Пепел от мислеща тръстика" - есеистична книга от Неда Антонова, която обхваща целия и житейски и творчески опит „Азбука с животни професионалисти“ и още куп забавни неща с поетесата Мария Донева Три нови изложба във Варна: „Когато времето спря“ на Андриан Бекяров, „Горещници“ на Николай Янакиев и „Женственост“ на Здравка Василева..

публикувано на 12.08.22 в 12:02

На село в Невша

За трети път в историята на предаването „На село” посещаваме едно прекрасно селище от община Ветрино, а именно Невша. Тази събота имаме конкретен повод за визитата: отбелязване на 120-ата годишнина от основаването на читалище "Нива-1921". Тържествата са били предвидени за септември миналата година, когато действително е годишнината, но заради..

публикувано на 13.08.22 в 07:05

НОВИЯТ ДЕН на 12 август с Мариела Димитрова

Тема с продължение: Проблемите със сметосъбирането и сметоизвозването във Варна, които точно през лятото с високи нива на ковид и други инфекции, се развиха повсеместно в града. В 8.10 часа коментар и от Ангел Иванов, изпълнителен директор на ЗМБГ, фирмата която по договор с Община Варна извършва дейността . Как да повишим личната..

публикувано на 12.08.22 в 06:10

НА СВЕТЛО на 11 август с Иван Барбов

В слънчевия, топъл, но и леко ветровит следобед, морският радиобриз ще ни "духне" към интересните теми, актуалните новини и хубавата музика в предаването "На светло". Във времето от 14.00 до 18.00 часа, водещият Иван Барбов, звукорежисьора Венци Фотев и неуморните репортери на Радио Варна ще ви направят съпричастни към всичко случващо се с план и без..

публикувано на 11.08.22 в 13:56
Утро край Варна

"Новият ден" в четвъртък, 11-и август

Преди седмица РИОСВ даде предписания на кмета на Варна за спешни мерки във връзка с неизвозените битови отпадъци. Според това предписание Община Варна следва да представи в РИОСВ – Варна програма с ефективни мерки и действия за капацитета на разположените контейнери и честотата на извозване на смесения битов отпадъчен поток в срок до 11.08.2022..

обновено на 11.08.22 в 06:04