Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 5 юли с Иван Барбов

Снимка: Радио Варна

Първото нещо, което трябва да направим в новия ден е да се усмихнем на утрото. А то идва винаги с усмивка, добро настроение и чаша ободряващо ароматно кафе на честотите на Радио Варна.

Сутрешният екип отдавна е бодър и ви очаква за поредната вълнуваща среща в ефира. Да се „разхладим“ в горещото време с един приятен сутрешен коктейл от интересни събеседници, актуални новини, полезна информация и хубава музика.

Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьора Недялко Добрев ви очакват на познатите честоти във времето от 6.00 до 10.30 часа.

Ето и акцентите днес:

Варна срещу боклука: Епизод пореден. Преливащите контейнери продължават да са честа гледка през летните месеци. Каква е ситуацията на крайбрежната алея тази сутрин? Проверка на Даниела Стойнова.

Проблемите с боклука застигнаха и живеещите в местността Добрева чешма край Варна.

Възможно ли е обикновените дизелови или бензинови автомобили да бъдат превърнати в електрически? Отговорът на този въпрос ще научим от експерта по електромобилност и конверсия на електрически автомобили Ивайло Цонев.

Навръх професионалния празник на служителите на МВР: С какви проблеми се сблъскват те в ежедневието? Защо системата има спешна нужда от реформи и защо се е превърнала в Министерство на всичките работи? Разговор с председателя на Синдикалната федерация на служителите на МВР във Варна Красимир Костов.

Малко след 9.30 часа, Ваня Славова ще ни потопи в едни приятни летни сюжети от плажа във Варна – има ли вече плажуващи в това прекрасно лятно утро и какво вълнува хората?

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Откриват изложбата „Ний летиме от Балкана“ във Варна. Какво ще могат да видят варненци и гостите на града в експозицията? Гост в студиото ще бъде директорът на Музея на Възраждането Мариана Николова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 8 август с Иван Барбов

Денят се познава по утрото, а седмицата по понеделника. По какво обаче се познава самото утро? Познава се по светлите утринни лъчи на слънцето и любимите радио честоти. В добро настроение и с чаша ароматно кафе ви очаква сутрешният екип на Радио Варна. Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьора Добромир Мързов ви канят на първото за..

публикувано на 08.08.22 в 06:20

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 август със Светлана Вълкова

Алея на книгата в Радио Варна: Петър Денчев представя „Превъртане“, Здравка Евтимова с „Резерват за хора и вълци“, „Подир сянката на кондора“ с Изабела Шопова През 2022-ра Регионалният телевизионен център – Варна отбелязва 50 години от създаването си Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена с концерт във Варна на 7 август За една интересна..

публикувано на 05.08.22 в 13:00
Утро край Варна

"Новият ден" в петък, 5-ти август

Нова автобусна линия искат жители на варненския квартал „Виница“, които са сформирали и инициативен комитет. Репортаж; Близо 90-сет са феновете на лондонския клуб „Арсенал” във Варна. На старта на първенството в Англия ви срещаме с трима от тях. Те подготвят и  благотворителни инициативи, за които те ще разкажат още;   Традиционният общински..

публикувано на 05.08.22 в 05:00

"На светло" в четвъртък, 4-ти август

Преживенчески туризъм - що е то? Костюм на астронава Нийл Армстронг е експониран във варненската обсерватория с планетариум "Николай Коперник" - буди ли интерес у туристите?; Отзвук от международната среща по проект „Иновативни средства за оценяване в образователния процес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; Спешни и с голям мащаб мерки са необходими за..

публикувано на 04.08.22 в 14:30

НОВИЯТ ДЕН на 4 август с Иван Барбов

Сутрешна лятна прохлада, слънце, море, ароматно кафе и приятна компания.... Какво повече му трябва на човек за да започне новия ден с усмивка? Трябва просто да превключи на честотите на Радио Варна и да пусне котва там във времето от 6.00 до 10.30 часа. Сутрешният екип в състав Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьора Милица Панайотова..

публикувано на 04.08.22 в 06:08
Фарът на Морска гара - Варна

НА СВЕТЛО на 3 август с Валерия Василева

Репортаж за сутрешните проверки за нарушения при изхвърлянето и събирането на битовия боклук във Варна. Нова магистърска програма, насочена към яхтената индустрия, подготвя Технически университет - Варна. Мобилното приложение„Дари кръв“за доброволни кръводарители и нуждаещи се от кръв функционира от 2 години и е изтглено..

публикувано на 03.08.22 в 14:01

"Новият ден" в сряда, 3-ти август

12-ет дни жителите на балчишкото село Рогачево са без водоподаване. Проверяваме след подаден сигнал от слушатели на Радио Варна в района; Репортаж от флашмоб пред Община Варна, свързан със сигналите за несъбран боклук в голяма част от варненските райони; Проблемът със затлъстяването при децата и представянето на книгата “Тихо! За това не..

публикувано на 03.08.22 в 05:00