Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По първи петли на 1 август

Снимка: Владимир Карамазов

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ

БНР-РАДИО ВАРНА

01.08.2022, понеделник от 4 до 6 часа

Водещ: Ваня Славова

Фонтанът на пл. „Независимост” във Варна отново работи. Репортаж на Нина Милошевич.

Времето е идеално за плаж... Но всеки сам избира на кое място да плажува. Много хора предпочитат плажа в квартал Аспарухово, където възможността да паркират лекия си автомобил безплатно съществува все още. И макар морето да не е много чисто, градските плажове са удобни. Анкета по темата от стажанта Алекзандър Ковачев.

Атракционното туристическо влакче обикаля и този сезон във Варна. Ако не ви се върви дълго в горещите летни дни пеша или просто търсите идея за приятна разходка, имаме предложение за вас.  Може да се възползвате от лятното туристическо влакче, което вози пътници в Морската столица. На него се повози и репортерът ни Сияна Спиридонова. Тя разговаря с машиниста и с туристи.

5-етажен жилищен блок във Варна събира погледите на шофьори и минувачи. Фасадата му е изрисувана от всички възможни страни с птици, които са добре познати у нас, например гълъб и кълвач.Автор на рисунките е добричлията Дамян Николов, който от няколко години е сред известните графити артисти във Варна и обучава младежи в Българското графити училище. Подробности от репортажа на Александър Йорданов.

Художникът Димитър Трайчев подреди изложба със заглавие “Хвърли го!“ в книжарница във Варна, като съпътстващо събитие на Международния джаз фестивал „Варненско лято“ 2022. Интервю на Светлана Вълкова.

Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ отправя лятно книжно предложение за пътешествие с избрана дестинация. С френско питие и сладости, под звуците не френски шансони, варненската библиотека откри изложбата „Париж. Литературни маршрути”, посветена на 220-ата годишнина от рождението на двата колоса на френската литература –Виктор Юго и Александър Дюма. Още за експозицията чуйте от разговора на Сияна Спиридонова с авторите й - библиотекарите Кристияна Димчева и Калина Махайлова.

Интересни места из варненските села с репортер и екскурзовод Димитрина Дончева.

Анкета с „ударниците”- фенове на певеца Веселин Маринов, които обикаля концертните зали заедно с него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 15 юли

Разговор на Даниела Стойнова с Маргарита Христова, хотелиер в Златни пясъци.“Вземете всичко, което можете да изядете, но изяжте всичко, което вземете!” – това е посланието на кампания, която вече много хотелиери по Българското Черноморие провеждат в своите обекти. Те са поставили надписи в ресторантите си, с които отправят апел към гостите да ценят..

публикувано на 15.07.24 в 06:00

На село в Шкорпиловци

Шкорпиловци се намира на 40 километра от морската столица Варна.  В селото, което е в обхвата на община Долни чифлик, постоянно живеят около 700 души. В активния летен сезон броят им достига хиляда души с живеещите във вилната зона, обяснява кметът Атанас Кателиев.  В селото има 20 къщи за гости, един хотел и ведомствена почивна станция. Туристите са..

публикувано на 13.07.24 в 07:15
автор: Петра Димитрова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 юли със Светлана Вълкова

Младежи от кино школа „Братя Люмиер“ с награди от Международния фестивал „Арлекин“ XVII Международен фотографски салон Варна 2024 на входа на Морската градина от утре Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август Изложбите през седмицата: живопис на Петра Димитрова в Art Meeting, Георги Андонов в..

публикувано на 12.07.24 в 11:03
Chart

#771 ТОП 20 (12.07-19.07.2024)

публикувано на 12.07.24 в 10:53

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 11 юли

Традиционно през месец август се появяват опасните явления в морето, тази година обаче те подраниха. На какво се дължи това? Разказваме след 8ч. Дом на плажните спортове с  голямо по площ игрище, сертифицирано от ФИФА - тази идея ще бъде реализирана във Варна. За нея разговаряме след 8.30ч. с Росен Добрев - президент на Българската федерация по..

публикувано на 11.07.24 в 06:07
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 10 юли с Иван Барбов

За да се чувствате добре трябва да спите по 8 часа на ден. И още толкова нощем. Това гласи поредната мъдрост тази сутрин в социалните мрежи. А за да се почувствате още по-добре и да започне денят ви с усмивка, трябва просто да бъдете няколко часа на честотите на Радио Варна. Във времето от 6:00 до 10:30 часа, Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 10.07.24 в 05:56
Светлината на лятото

НА СВЕТЛО на 9 юли с Валерия Василева

Как може да бъде подобрена превенцията на дискриминация на пазара на труда и каква е ролята на Комисията за защита от дискриминация? Дизайнери, фирми и инвеститори ще се срещнат за първи път във Варна, за да обсъждат тенденциите в обзавеждането на ваканционните имоти. Лятото на един шотландец във варненското село Куманово. Репортаж..

публикувано на 09.07.24 в 13:47