Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 4 август с Иван Барбов

Снимка: Д.Дончева

Сутрешна лятна прохлада, слънце, море, ароматно кафе и приятна компания.... Какво повече му трябва на човек за да започне новия ден с усмивка? Трябва просто да превключи на честотите на Радио Варна и да пусне котва там във времето от 6.00 до 10.30 часа.

Сутрешният екип в състав Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьора Милица Панайотова ще ви потопят в морето от интересни събеседници, актуални теми от ежедневието, новини, полезна информация и не на последно място – хубава музика.

Ето и акцентите днес:

Варненци плащат по-висока цена на водата от юли. Какви са причините за увеличението ще чуем от управителя на ВиК Варна Валентин Вълканов.

Ще чуем и мнението на граждани – оправдано ли е увеличението и ще правят ли повече икономии на водата заради по-високата цена?

Продължаваме да следим и темата за боклука във Варна. Този проблем остава на дневен ред въпреки засилените проверки на полицията и санкциите, които общината налага на сметопочистващата фирма. Наш репортер ще провери продължават ли преливащите контейнери да са често срещана гледка, особено в сутрешните часове. Ще чуем и коментар на оперния певец Евгени Станимиров, който ще разкаже как са решили проблема с боклука в друга балканска държава – Хърватия.

Морската градина във Варна да мине изцяло под държавно управление – това поиска областният управител Благомир Коцев. Какви са причините и възможно ли да се прекрати  договора на Община Варна за управление на приморския парк? 

В близост до Аквариума в Морската градина днес започва фестивала „Варна-Морето“, който ще бъде посветен на екологията и вкусната и здравословна храна. Повече за него ще ни разкрият организаторите след 9.30 часа.

Преди това обаче кореспондентът ни в Балчик Албена Иванова ще ни разкаже за изграждането на нови улици в парк „Балик“ в морския град.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

„Малък Кестрич Фест“ приковава вниманието на почитателите на изкуствата и занаятите през уикенда в квартал Виница. Гост в студиото ще е организаторът на фестивала Флориан Демирев. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#691 ТОП 20 (30.09-07.10.2022)

публикувано на 30.09.22 в 19:42

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 30 септември със Светлана Вълкова

Завърши 40-то издание на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“. Кои са наградените? Срещаме ви с режисьорите Зорница София, Валери Йорданов, Иван Павлов, Александър Милушев и с киноведа Боряна Матеева. "Кавал парк" – американецът от руски произход Александър Еплер, който ни учи на любов към България. За документалната лента..

публикувано на 30.09.22 в 13:27
Варна

"Новият ден" на 30 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Какво време ни очаква през идващия месец октомври – топло, дъждовно или студено и как ще се отрази на сеитбата, която започва сега? Как се възпитава отношение към спорта при подрастващите и защо двигателната култура е важна, както за физическото, така и за психическото ни здраве? Как озеленителите подготвят Морската градина във..

публикувано на 30.09.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 29 септември с Валерия Василева

Световен ден на сърцето под наслов „Използвай сърцето си“. Предизвикателствата в сектора за производство на фуражи за животновъдството. Актуалната ситуация и проблеми в управлението на природащитната мрежа НАТУРА 2000. Европейската комисия представи проекта за първия закон за медиите в Европейския съюз. Последен ден от фестивала на българското..

публикувано на 29.09.22 в 14:57

"Новият ден" на 29 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Макар България да е част от прирозащитната мрежа "Натура 2000" от две десетилетия, страната ни не е създала организация за управлението ѝ. Крайният срок за това е бил 2014 г. Днес във Варна се провежда семинар за популяризирането на по-доброто управление на мрежата „Натура 2000” на регионално ниво (Знания за Натура). Утре – 30 септември, такъв..

публикувано на 29.09.22 в 05:20

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Репортерска проверка за организацията и обслужването на клиенти в централния пункт във Варна за продажба на абонаментни карти за градския транспорт. Вече е свободно движението по конфликтната улица „Орех“ във Варна - отзвук от снощните протести на място и изводи от казуса. Областният управител на Варна Марио Смърков за..

публикувано на 28.09.22 в 14:15

НОВИЯТ ДЕН на 28 септември с Иван Барбов

Рано сутрин, още по тъмно, когато ставането е трудно, а събуждането още повече, ви каним да се ободрите с чаша кафе и добро настроение на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Великият философ Конфуций е казал, че човекът е човек, когато е закусил. Затова и водещия Иван Барбов, Валери Великов   и звукорежисьора..

публикувано на 28.09.22 в 06:09