Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 8 август с Иван Барбов

Снимка: Радио Варна

Денят се познава по утрото, а седмицата по понеделника. По какво обаче се познава самото утро? Познава се по светлите утринни лъчи на слънцето и любимите радио честоти. В добро настроение и с чаша ароматно кафе ви очаква сутрешният екип на Радио Варна.

Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьора Добромир Мързов ви канят на първото за седмицата радиопътешествие във времето от 6.00 до 10.30 часа, което ще ви отведе на няколко пристана – интересни теми, актуални новини, полезна информация и хубавата музика.

Ето и акцентите днес:

Преливащи контейнери със смет и неприятни миризми в разгара на летния сезон: Как може да се реши проблема с боклука във Варна? Гост в студиото след 8.00 часа ще бъде Христо Атанасов, председател на комисията по благоустройство и комунални дейности към Общински съвет-Варна.

Безводие в летните жеги: Жители на балчишкото село Рогачево излизат на мирен протест. От мястото на събитието предава репортерът Ваня Славова.

ГМО продуктите – можем ли да ги разпознаем, какви рискове носят за здравето ни и как производители на генно-модифицирани организми опитват да заобиколят европейските регулации? Темата коментираме с Ивайло Попов от Сдружение „За Земята“.

В 9.40 часа започва здравната рубрика на д-р Емилова.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Q Jazz Festival събира почитатели на джаз музиката на плажа до Рибарското селище „Карантината“ в Аспарухово.

Тема с продължение: Семейство инвалиди ще бъдат изведени от имот в местността „Свети Никола“, в който живеят от над 50 години и който е бил продаден от държавата без тяхно знание. Какво ще се случи с хората след втория опит за въвод във владение от страна на частния съдебен изпълнител? Даниела Стойнова предава от мястото на събитието.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#690 ТОП 20 (23.09-30.09.2022)

публикувано на 23.09.22 в 19:19

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 септември със Светлана Вълкова

Започва 40-ят фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ Във Варна се провежда IV Национален фестивал на детските и младежки хорове „Уловени пространства“ – космически пейзажи на Велина Гребенска Фестивална академия беше основана във Варна – с какво ще се занимава тя? За пръв път издадоха стихотворения на Виктор Пасков..

публикувано на 23.09.22 в 13:50

"Новият ден" на 23 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Къде е грешката в новата автобусна линия №30 на градския транспорт във Варна? За плюсовете на машинното гласуване - мнение на Стефан Манов от обществения съвет към Централната избирателна комисия. Какви предложения ще гласува Общинския съвет в Балчик днес? Защо организаторите на състезанието Чудобой, което се провежда в района на..

публикувано на 23.09.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 22 септември с Валерия Василева

Репортаж от тържествения молебен за България и голямото празнично хоро на площад „Независимост“ във Варна. Борислав Дряновски ще ни припомни историята на площад „Независимост“ в морската столица. В Балчик днес започва Международният фолклорен фестивал "Море от ритми" с близо 1400 участници. Гражданска организация по своя иницатива..

публикувано на 22.09.22 в 12:53

НОВИЯТ ДЕН на 22 септември с Иван Барбов

В студеното и мрачно утро на 22 септември, слънчевите лъчи на доброто настроение ще заблестят на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Иван Барбов, Галена Ковчазова и звукорежисьора Добромир Мързов ви канят на една приятна и уютна сутрешна ефирна среща навръх Денят на Независимостта, изпълнена с много интересни теми..

публикувано на 22.09.22 в 06:24

НА СВЕТЛО на 21 септември с Валерия Василева

По настояване на зърнопроизводителите днес заседава Консултативният съвет по зърното към Министерството на земеделието и храните по проблема с вноса на зърнени култури от Украйна. В Балчик тържествено отбелязват 82 години от освобождението на града   от румънска окупация. "Даваме зелена светлина"   - еко-инициатива и изложба, която..

публикувано на 21.09.22 в 13:22
Утро край Варна

"Новият ден" на 21 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Хилядите мокри кърпички, които морето изхвърли на плажа във Варна, вече са почистени. Сигнал бе подаден към РИОСВ, чиито инспектори съвместно с Басейнова дирекция извършиха проверка на място. Кой обаче почисти плажната ивица? Статистика на Евростат от последните дни сочи, че най-голямото увеличение на цените на хляба в рамките на ЕС е в страните..

публикувано на 21.09.22 в 05:35