Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Новият ден" на 10 август 2022 г. със Сияна Спиридонова

Снимка: Siana Spiridonova

В разгара на сезона продължават нарушенията на морски плаж "Кранево юг - 2". Мястото нашумя и с незаконната си преместваема постройка, за която РДНСК - Варна издаде заповед за премахване, но все още си стои на мястото. Неколкократно от Община Аксаково са търсили съдействие от Министерство на туризма, но безуспешно. Какъв е изходът?

Маринела Маринова - експерт по озеленяване в дирекция „Инженерна инфраструктура и озеленяване“ в Община Варна разказва за красивите пъстроцветни лехи, които красят морската градина, площадите и край основните булеварди във Варна през летния сезон.

Навръх професионалния празник на готвачите - 10 август, ви срещаме с шеф Йонко Дяков, изцяло отдал живота си на кулинарното изкуство. Той развива собствен бранд за месо, приготвено по технологията „су вид” или преведно от френски – „под вакуум”. През 2003 година е избран за най-добър млад готвач на България, а освен това е печелил е още редица награди в престижни конкурси и международни състезания.

Младежко ателие по предприемачество отваря врати във Варна. Младежко сдружение „Моят град“ ще помага на младежи от Варна да опознаят новите тенденции в професиите на бъдещето, както и да формират предприемачески нагласи и умения.

На 10 август отбелязваме и Световния ден на калиграфията. В магията на калиграфското изкуство ни потапя Елизавета Дюлгерова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 29 септември с Валерия Василева

Световен ден на сърцето под наслов „Използвай сърцето си“. Предизвикателствата в сектора за производство на фуражи за животновъдството. Актуалната ситуация и проблеми в управлението на природащитната мрежа НАТУРА 2000. Европейската комисия представи проекта за първия закон за медиите в Европейския съюз. Последен ден от фестивала на българското..

публикувано на 29.09.22 в 14:57

"Новият ден" на 29 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Макар България да е част от прирозащитната мрежа "Натура 2000" от две десетилетия, страната ни не е създала организация за управлението ѝ. Крайният срок за това е бил 2014 г. Днес във Варна се провежда семинар за популяризирането на по-доброто управление на мрежата „Натура 2000” на регионално ниво (Знания за Натура). Утре – 30 септември, такъв..

публикувано на 29.09.22 в 05:20

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Репортерска проверка за организацията и обслужването на клиенти в централния пункт във Варна за продажба на абонаментни карти за градския транспорт. Вече е свободно движението по конфликтната улица „Орех“ във Варна - отзвук от снощните протести на място и изводи от казуса. Областният управител на Варна Марио Смърков за..

публикувано на 28.09.22 в 14:15

НОВИЯТ ДЕН на 28 септември с Иван Барбов

Рано сутрин, още по тъмно, когато ставането е трудно, а събуждането още повече, ви каним да се ободрите с чаша кафе и добро настроение на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Великият философ Конфуций е казал, че човекът е човек, когато е закусил. Затова и водещия Иван Барбов, Валери Великов   и звукорежисьора..

публикувано на 28.09.22 в 06:09

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 27 септември

За 20-и пореден път Програма Достъп до Информация (ПДИ) ще връчи годишни награди за принос в областта на свободата на информация на 28 септември – Международният ден на правото да знам. Срещаме ви с Диана Банчева;  На живо репортаж от мирен протест пред община Варна на собственици на новостроящ се комплекс в района на кв. „Победа” за ул...

публикувано на 27.09.22 в 05:51

На 26 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 26 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Nick Holmes (BLOODBATH, PARADISE LOST). Представяне на новите сингли на DAY OF EXECUTION "Soulless" и "Erase" -  гости в студиото Светослав Василев и Пламен Петков. Разговор с Константин Рашков за 20-годишнината на COPROSTASIS и новия сингъл на групата "Where The Bodies..

публикувано на 26.09.22 в 14:15

НА СВЕТЛО на 26 септември с Мариела Димитрова

Служители от Регионалните здравни инспекции излязоха на Национален протест. Репортажи от Варна и Добрич (14.20 часа). Ще чуем как започна учебната учебната година днес във ВСУ „Черноризец Храбър“ (14.40 часа) и Технически университет-Варна (15.20 часа). За 20-и пореден път Програма Достъп до Информация (ПДИ) ще връчи годишни награди..

публикувано на 26.09.22 в 12:07