Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 11 август с Иван Барбов

Снимка: БГНЕС

В слънчевия, топъл, но и леко ветровит следобед, морският радиобриз ще ни "духне" към интересните теми, актуалните новини и хубавата музика в предаването "На светло".

Във времето от 14.00 до 18.00 часа, водещият Иван Барбов, звукорежисьора Венци Фотев и неуморните репортери на Радио Варна ще ви направят съпричастни към всичко случващо се с план и без план в Североизточна България в четвъртък.

Ето и акцентите днес:

Ще успее ли държавата да си възстанови парите от спасяването на кораба "Вера Су"? Разговор по темата с бившия заместник-министър на транспорта Владимир Върбанов, който ще разкрие и визията си за развитието на Пристанище Варна.

Над 30 младежи на възраст от 15 до 29 години във Варна и региона ще започнат свои благотворителни каузи - срещаме ви с някои от добороволците, отдали се на мисията да помагат.

С какви проблеми се сблъскват пътниците в автобусна линия 39?

Ще има ли и тази година проблем с доставките на дърва в Община Созопол или е вече разрешен? Ще чуем кмета на морския град Тихомир Янакиев.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Изложба живопис "Когато времето спря" се открива в Галерия "Le Papillon" във Варна - срещаме ви с автора Андриян Бекяров.

Румен Генов ще ни разкрие повече подробности за регатата "Кор Кароли", броени часове преди нейното откриване.

След 17.00 часа, ще ви разкажем за предстоящия графити фестивал в Девня, както и за изложбата "Женственост" на едно от знаковите имена в съвременното българско изкуство Здравка Василева.

На финала ще ви разкажем за най-новия обитател на 38-годишния вече Делфинариум във Варна - тюленчето Лия.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#692 ТОП 20 (07.10-14.10.2022)

публикувано на 07.10.22 в 22:38
Автор: Ива Маркова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 7 октомври със Светлана Вълкова

Завърши ХVІII Международен куклен фестивал “Златният делфин“ – кои са отличените и какви са впечатленията на Сава Драгунчев – председател на журито Отзвук от Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“: възстановиха книжното издание на списание „ЛИК“, Деян Статулов представи книгата си за забраняваните през социализма филми..

публикувано на 07.10.22 в 13:00
Варна

"Новият ден" на 7 октомври 2022 г. с Димитрина Дончева

Отделяме ли достатъчно време на децата си и как да възпитаме уверени и независими деца?   - Терапевтът Павел Павлов. Кои от ремонтните дейности във варненския район „Приморски“ ще бъдат завършени до края на тази година? - Тихомир Тимов, началник на отдел „Общинска инфраструктура“ в община Варна. Какви иновации в хотелиерството..

публикувано на 07.10.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 6 октомври с Валерия Василева

Около 300 милиона лева ще вложи „Солвей Соди“ в изграждането на инсталация за оползотворяване на алтернативни горива и/или биомаса. Изкуствен остров ще бъде дом на защитени видове птици - ще бъде изграден по проект на OM "Пристанищна инфраструктура" и Българското дружество за защита на птиците. Кубрат Пулев –  официалният претендент за..

публикувано на 06.10.22 в 14:20

НОВИЯТ ДЕН на 6 октомври с Иван Барбов

В спокойното и леко прохладно утро в четвъртък, ви каним отново да се разсъните и да изпиете сутрешното си кафе на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. В Деня на архитектите, строителите и зидарите, Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьора Милица Панайотова ще „проектират” сутрешния ефир и ще „построят” вашата..

публикувано на 06.10.22 в 06:20
Даровете на есента

НА СВЕТЛО на 5 октомври с Валерия Василева

Международният ден на учителя – среща с две поколения учители от ОУ "Христо Ботев" във варненския квартал "Аспарухово". Преброяване 2021   показа, че с повече от една пета са намалели жителите на Община Балчик. 25 години от създаването на национална гореща телефонна линия за пострадали от насилие. Български и международни компании..

публикувано на 05.10.22 в 14:01

НОВИЯТ ДЕН на 5 октомври с Мариела Димитрова

Защо не работят някои от асансьорите на пасарелките във Варна и как би трябвало да се извършва поддръжката им – тема с продължение. След оглед по слушателски сигнал репортерът ни Мартин Николов потърси коментар и от Община Варна. В 8.10 часа ще чуем главния експерт „Енергоснабдяване на общински обекти и улично осветление“ Станчо Станев...

публикувано на 05.10.22 в 06:00